MANSORY 2023; MANSORY Empower The Future
Foto: MANSORY

Tuner MANSORY sluit 2023 af met ultra futuristische toekomstplannen

MANSORY zette in 2023 een hoop mooie bolides op de weg, althans daar zijn de meningen over verdeeld. De een vindt MANSORY creaties vre-se-lijk, terwijl de andere begint te watertanden bij het zien van de bijzondere bolides. Nu we richting de jaarwisseling gaan heeft de Duitse tuner nog één speciaal voertuig die hopelijk snel het luchtruim betreedt! 

In het laatste persbericht van MANSORY werd er even teruggeblikt op het afgelopen jaar, maar ook vooruit gekeken op de toekomst. Het merk wil toonaangevend blijven in de wereld van autostyling. Om dat te doen komen ze met een ultra futuristische wagen op de proppen zetten. Het beestje heeft nog geen naam en is voorlopig nog maar een concept. Als we de foto’s moeten geloven wordt ook deze creatie weer next-level.

Unieke creaties MANSORY 2023

MANSORY weet ook in 2023 weer vele nekken te breken met hun gedurfde en soms zelfs absurde creaties. Deze maakte het bedrijf met hun ‘One of One’ filosofie. Het afgelopen jaar waren er dan ook twee voertuigen die viraal gingen en waarmee het bedrijf de autowereld op zijn kop zette. Het bedrijf kwam in het begin van 2023 namelijk met de MANSORY Gronos Coupé EVO C en in het midden van het jaar met de MANSORY Venatus Coupé EVO C. De eerste gebaseerd op de Mercedes-AMG G63 en de tweede op het vlaggenschip uit Bologna: de Lamborghini Urus.

Beide voertuigen zijn strikt gelimiteerd en worden door MANSORY gebouwd volgens de eigen ‘One of One’ filosofie. Dit betekent dat elk voertuig slechts één keer in deze bizarre spec wordt gebouwd. Kopers van deze voertuigen hebben op deze manier een unieke wagen in de garage staan, waarvan je niet snel een imitatie of tweede van vindt.

Luxe en snelheid gecombineerd

Naast de twee SUV’s die zijn omgebouwd tot coupé, sleutelden de Duitsers aan nog veel meer voertuigen. Zo werd de Ferrari SF90 Stradale omgebouwd tot extravagant racemonster, genaamd MANSORY F9XX. Naast de ombouw van dit Italiaanse stuk staal met wielen, werd ook de Duitse tak van de automotive voorzien van de speciale plastische chirurgie. Met de Mercedes-AMG S 63 E PERFORMANCE by MANSORY laten de tuners zien dat ze niet alleen goed zijn in het verbouwen van sportauto’s, maar ook oog voor detail hebben wanneer het gaat om luxe en comfort.

We blijven even in Duitsland, want in 2023 werden er meerdere auto’s uit het land van kerstmarkten, curryworst en techno aangepast. Zo pakten ze de Porsche Turbo S en Mercedes SL voor een nieuwe ‘One of One’ built. Hiermee brengt de tuner een ode aan de top van de Duitse automotive. Natuurlijk wel op een geheel eigen manier. De beestjes met namen MANSORY P9LM EVO 900 en Mercedes SL  Widebody by MANSORY weten ze wederom menig autofan te verrassen.

Dit was niet de enige ode die MANSORY in 2023 brengt. Met de MANSORY Carbonado GTS brengt de tuner een eerbetoon aan de legendarische roadster uit Italië met een ‘One of One’ ombouw van de Lamborghini Aventador SVJ Roadster na het einde van zijn productie.

Oversized SUV’s

Bij de luxe SUV’s vallen de MANSORY Gronos 4×4 en MANSORY Defender Black Edition op. De eerste gebaseerd op de Mercedes G63 4×42 en de ander op een Engels icoon: Land Rover Defender V8. Het is de eerste keer dat MANSORY deze luxe SUV’s aanpakt. Met deze extravagante terreinwagens zetten ze toon voor hun directe concurrenten bij BRABUS en MANHART.

Het slotstuk van de Duitse tuner in 2023 is de MANSORY Venatus S. Net als de Venatus C is deze Urus krachtig, extravagant en een unieke one-off. Met hun liefde voor oversized SUV’s, blijven de autostylisten hun grenzen steeds opnieuw verleggen. De tuners markeren een nieuw hoofdstuk in hun tuningsboek dat nog lang niet gesloten is.

‘Empower Future’

Dat MANSORY bovenaan de voedselketen staan van de autotuning is duidelijk. Met hun laatste render illustreren ze ons hoe ze de toekomst voor zich zien. Het bedrijf focust zich dan ook niet alleen op de huidige markt, maar durft te dromen. In hun 30-jarige bestaan weten zij als geen ander hoe de automotive verandert. Het tuningsbedrijf wil inspelen op de laatste trends, maar belangrijker nog de eerste zijn en een trend zetten. Waar het bedrijf nu voor gek verklaard wordt voor het neerzetten van een vliegende auto à la MANSORY, zal dit in de toekomst wel anders zijn.

De toekomst van MANSORY na 2023

Als we het ultra futuristische beestje van MANSORY een naam moeten geven is dit de MANSORY Fugere. Afgeleid van het Latijnse woord vliegen. Dit is namelijk in lijn met hun andere Latijnse benamingen zoals Venatus. De vliegende creatie is een natte droom voor elke liefhebber van getunede machines. Met het design is – volgens ons – niets mis. Het zou dan ook geweldig zijn om met deze droommachine files te vermijden en iedereen op de dragstrip te verslaan. Met de vormingen van een Ferrari LaFerrari, dak van een Lamborghini Huracan STO en achterkant van de Bugatti Centodieci is het een lust voor het oog. We weten dan ook één ding zeker: als MANSORY dit vliegende bommetje dropt, zal het de headlines wekenlang domineren!

Foto’s: MANSORY 

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over auto’s check je via deze link al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons