MANSORY S-Klasse

MANSORY tovert de luxe S-Klasse om tot een oversized racemonster

Al jaren tovert MANSORY auto’s om naar een versie die door de een geliefd is en door de ander gehaat wordt. Hun nieuwste creatie is een opgepompte versie van de Mercedes-Benz S-Klasse, genaamd S63 E Performance. De Duitse tuner pakt de auto niet alleen cosmetisch aan, maar geeft het motorblok ook een flinke upgrade. 

Als je veel op de weg zit en over de weg wil gaan met luxe en comfort is een S-Klasse de auto die je zoekt. Het model werd voor het eerst geïntroduceerd in 1972 en is sindsdien niet meer weg te denken uit het Duitse assortiment. Nu 51 jaar later is het de meest verkochte luxe wagen ter wereld. Er is dan ook geen enkele celeb die zich niet laat rondrijden in deze wagen.

Styling MANSORY S-Klasse

Waar je normaal ongezien door het leven wil gaan in een S-Klasse is dit bij het nieuwe model van MANSORY onmogelijk. De auto wordt versierd met vele stylingsdelen en oogt op het eerste gezicht eerder op een raceauto dan een luxe limousine. Het eerste dat opvalt is een carbon motorkap met twee luchtinlaten waarmee je in de wijde omgeving al het zuurstof onttrekt. Naast de opvallende motorkap van carbon is dit materiaal ook verwerkt in de nieuwe grill en onder de voorbumper. Om het af te maken gebruiken de autostylisten, je raadt het al; nog méér carbon. De kont van de wagen krijgt een speciale diffuser, de carbon sideksirts zorgen voor wat extra centimeters aan beide kanten en in het zijscherm is er een speciale zijrok geplakt met MANSORY-logo.

Naast het plaatsen van de vele carbon-elementen worden je standaard Benz velgen ingeruild voor op maat gemaakte 22 inch sloffen van MANOSRY. Deze heb je ook hard nodig om het monster op de weg te kunen houden.

Performance car pur sang

Als je denkt aan een performance car schieten de Porsches, McLarens en Ferrari’s waarschijnlijk al bliksemsnel door jouw hoofd en is een S-Klasse niet persé de eerste wagen waar je aan denkt. MANSORY vindt dat dit anders kan en kietelt de Duitse achtcilinder naar 880 pk en 1490 newtonmeter koppel. Op papier zorgt dit ervoor dat de gekietelde S-Klasse een topsnelheid van 320 km/u heeft en het 0-100 km/u sprintje in slechts 2,8 seconden. Een bijzonder beeld op de dragstrip, wanneer je realiseert dat deze loche limo de vloer aanveegt met een Porsche GT3 RS. Met dit beeld in het achterhoofd weet je dat je nooit meer té laat en onopvallend bij een filmpremière aankomt.

MANSORY S-Klasse
Foto: MANSORY

Luxe, luxer, luxest

Om niet alleen aan de buitenwereld te denken hebben ze ook gezorgd voor wat extra jús achter de portieren. Het toch al luxe interieur wordt naar een volgend level getild met vele eigen ‘personalisatiemogelijkheden’, een lang woord voor: ‘leef je uit, wij maken het.’ Zo kun je de leren bekleding in eigen stijl krijgen en wordt het interieur volgeplakt met, u mag één keer raden, carbon. Naast deze opties krijg je ook speciale MANSORY logo’s, vloermatten en pedalen. Al met al is het dan ook geen goedkope wagen om te rijden. Hoewel MANSORY geen prijzen vrijgeeft kun je de wagen op jouw oprit hebben staan voor ongeveer € 800.000. Pinnen of contant?

Carspots: MANSORY S-Klasse

Foto’s: MANSORY

Als je dit een vet artikel vond, volg ons dan ook even op social media en schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons