Novitec Urus; Novitec Urus Performante Esteso
Foto: NOVITEC

NOVITEC laat met subtiele tuning zien dat de Lamborghini Urus nog beter kan

Waar MANHART en MANSORY het mojo hanteren dat meer ook écht meer is, kijken ze bij NOVITEC anders naar tuning. Met hun oog voor details geven ze de lamborghini Urus wat meer jús, zonder te overdrijven. Het beestje rolt van de band af als Lamborghini Urus Performante Esteso. Het kunstwerk op vier wielen lijkt dan ook uit Bologna te komen en niet uit de tuningsgarage van NOVITEC. 

Op een afgelegen plek in het Duitse Bavaria zijn er mannen en vrouwen dag en nacht bezig aan Italiaanse auto’s. Waar BRABUS zich focust op tuning voor Mercedes, doet NOVITEC dit voor Ferrari, Lamborghini, Fiat, Alfa Romeo, Maserati en, vreemde eend in de bijt, Rolls-Royce. Kortom, deze Duitsers maken Italiaans heiligdom nog een stukje beter met subtiele tuning. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook onder de kap weten de technici een standaard model nog beter te maken.

Urus Performante Esteso

Het is niet de eerste Urus die dit jaar een facelift krijgt. MANSORY kleedde de Italiaanse SUV eerder dit jaar al aan, maar zij waren niet zo subtiel. Enfin, NOVITEC past niet alleen het uiterlijk van de Lamborghini Urus Perfomante aan. Onder de kap zorgen ze voor een vermogenswinst van 182 Newtonmeter koppel en 125 pk. Hiermee komt het totaal van de 4.0-liter V8 biturbo-motor op 782 trappelende paarden 1032 Newtonmeter koppel. De 0-100 km/u sprint doe je nu in slechts 3,3 seconden en als je het rechterpedaal goed weet te vinden en durft, kun je de topsnelheid van 310 km/u bereiken.

Bellissimo toro

Oftewel schöner Bulle of in het Nederlands: mooie stier. De combinatie van Duitse kennis over tuning en Italiaanse schoonheid maken het een one of a kind bolide waar menig man zijn nekje wel voor breekt als deze langsrijdt. Het mooiste van alles is dat hij niet in een beperkte oplage wordt geleverd en je zelf naar de mannen en vrouwen in Bavaria kan toe rijden. Vergeet dan niet jouw Urus Performante mee te nemen.

De Esteso kit zorgt ervoor dat jouw Urus Performante met subtiele styling beter voor de dag komt. Zo wordt er een andere voorbumper geplaatst, krijgt de auto een agressieve achterspoiler en worden de wielkasten verbreedt. Deze aanpassingen verbeteren niet alleen het uiterlijk van de auto, maar dragen ook bij aan betere prestaties door de luchtstroom rond de auto te optimaliseren. Naast het kietelen van de motor en uitvoeren van plastische chirurgie, willen de technici ook zorgen dat je de Urus nu ook op het circuit kunt gebruiken. Onder de wagen worden 23-inch Vossen velgen gemonteerd. Om deze velgen wordt high performance rubber gedraaid. Als kers op de taart nemen ze bij NOVITEC ook het interieur onder handen. Waar de binnenkant van de Urus Perfomante altijd al goed oogt, vinden hier ook nog wat subtiele verbeterpunten. Zo worden de inlegdelen van carbon gemaakt en wordt het leer voorzien van speciale stiksels.

Carspots: NOVITEC Urus Performante Esteso

Foto’s: NOVITEC

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over auto’s check je via deze link al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons