MANHART MH3 400D

De nieuwe auto van Batman: MANHART MH3 400D

Als je zegt tuning dan zeg je MANHART en deze nieuwste creatie genaamd ‘MANHART MH3 400D’  is een perfect voorbeeld van hun kunsten. Normaal pakken de mannen uit Woltrop auto’s met benzinemotor aan, maar voor deze BMW wilde zij een uitzondering maken. De auto is niet alleen getransformeerd tot een echte batmobile, maar ook flink gekieteld onder de kap.  

Als je van custom auto’s houdt, is dit het model dat je zoekt. De MANHART MH 400D, zoals hij volledig heet, is van binnen en buiten voorzien met zwarte en carbonfiber stylings-elementen. Waar BMW de auto nog degelijk hield, sloeg MANHART een ander pad in. De gezinswagen van Duitse makelij is na hun aanpassingen dan ook niet meer alleen goed om de kinderen uit school te halen, maar kan ook gerust meegenomen naar een trackday op Assen.

MANHART MH3 400D in cijfers

De standaardversie van de BMW 340d is uitgerust met een 3.0-liter zescilinder die wordt aangejaagd door een dubbele turbo. De stockversie heeft 340 pk en 700 Newtonmeter onder de kap zitten. De Duitse technici van MANHART vonden dat dit beter kon en verhoogde softwarematig het vermogen met 40 paarden en 70 Newtonmeter koppel. Naast deze software-aanpassing hebben de mannen ook een aftermarket uitlaatsysteem onder de auto geschroefd om de diesel meer geluid te geven.

Plastische chirurgie

MANHART past auto’s niet alleen onder de kap aan. Het tuningsbedrijf uit Duitsland pakt dan ook flink uit bij het customizen van deze 340d. De auto is 40 mm verlaagd, onder de wagen zijn speciale MANHART sloffen getrapt en rondom is de auto voorzien met M Performance carbondelen. Om te laten zien dat deze 340d een echte MANHART creatie is hebben de jongens uit de werkplaats de BMW voorzien met rood-grijze striping en speciale logo’s. Naast de aanpassingen aan het exterieur is de wagen ook binnenin aangepakt. In het portier zijn er custom instaplijsten geplaats, het BMW-logo op het stuur is ingeruild voor een van MANHART en op de stoelen zijn voorzien van carbon elementen.

Carspots

Deel dit artikel
Ehab Abdelmola

Ehab Abdelmola

Gastredactie
Al sinds jong is deze auto- en techniek fanaat bezig met het bestuderen van hoe auto’s en hoe deze werken. Ehab deelt zijn passie graag met jullie op onze website, maar maakt ook video's op zowel zijn eigen als ons TikTok en Instagram-kanaal.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons