Sporten Met professioneel MMA-vechter Ilias Bulaid

De talentvolle MMA-vechter Ilias Bulaid trainde onder andere al met Khamzat Chimaev, Conor McGregor en won in zijn loopbaan de wereldtitel kickboksen bij de bekende kickboksorganisatie Enfusion. Ilias is herstellende van een polsblessure, maar dat laat hem niet tegenhouden om zijn belangrijkste doel te halen: vechten in de UFC. In de nieuwe video gaat hij samen met Jay-Jay de zwaarste training ooit doen.

De training in deze nieuwe ‘Sporten Met’ video vindt plaats in een hoogtekamer. In Jip-en-Janneketaal houdt dit in dat de kamer dezelfde eigenschappen heeft als het Himalayagebergte. Door het onttrekken van zuurstof in deze kamer moet het lichaam meer rode bloedcellen aanmaken. Door het toegenomen aantal rode bloedcellen heb je een groter uithoudingsvermogen in de ring – of in Ilias geval, het octagon.

De droom: UFC

Net als vele jonge vechters heeft ook Ilias de droom om door te stomen naar ‘s werelds grootste MMA-organisatie: UFC. Ilias traint bij de SB Gym in Utrecht onder leiding van Said El Badaoui. Said trainde onder andere al grote namen zoals Melvin Manhoef, Tayfun Ozcan en UFC-kampioen Germaine de Randamie. Said vertelt in de video: “Ilias is echt een jongen die al jaren keihard werkt en een droom voor ogen heeft. Hij gaat deze droom ook waarmaken.” De expertise van Said, de onorthodoxe trainingsmethoden en het onwijze doorzettingsvermogen van Bulaid moeten ervoor zorgen dat de naam Ilias ‘The Blade’ Bulaid heel snel uit de speakers van een uitverkocht T-Mobile Arena klinkt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ilias Bulaid (@officialbulaid)

Carriere Ilias Bulaid

De Nederlands-Marokkaanse vechter Ilias Bulaid hoorde de eerste bel klinken op 1 mei 1995. Samen met zijn twee zussen en drie broers groeide hij op in Den Bosch. Als jong jochie van 5 jaar stuurde zijn ouders de vechter naar kickboksclub ‘Fighclub.’ Vanuit hier is de carrière van de MMA-vechter alleen maar bergopwaarts gegaan.

In de jeugd won Ilias elke competitie die er bij de amateurs te winnen viel en al snel tekende hij bij de professionele kickboks-organisatie Enfusion. Hij werd wereldkampioen 67 kg en werd tweede tijdens de K1 World Grand Prix -65 kg. Vanaf hier ging de liefde voor de vechtsport verder dan kickboksen. Ilias tekende bij Bellator en won zijn eerste drie partijen. Door een blessure aan de knie is hij nu al even uit de ring, maar als hij herstelt is komt Ilias terug.

Video: Ilias Bulaid

Om niets meer te missen van alle DAY1 content abonneer jij je hier op de nieuwsbrief en volg je ons op social media!  

Deel dit artikel
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons