GLORY Grand Prix; staredown tussen Donegi Abena tegen Tarik Khbabez
Foto: GLORY

GLORY-kampioenen Abena en Beztati staan voor strijd tijdens GLORY Grand Prix

Eindelijk is het zover. Na lang wachten en een turbulente aanloop richting het toernooi is zaterdag 9 maart de avond van de GLORY Grand Prix. Het toernooi waar kickboksliefhebbers al heel lang op wachten. Maar alsof zo’n zwaargewichttoernooi nog niet gezien is, worden we die avond ook nog eens getrakteerd op twee titelpartijen. Donegi Abena verdedigt zijn titel tegen Tarik Khbabez en kampioen Tyjani Beztati wordt uitgedaagd door Enriko Kehl.

Het grootste GLORY-evenement van de afgelopen jaren vindt plaats in het GelreDome in Arnhem. De avond begint – na de pre-lim partij tussen Cihad Kepenek en Mical Blawdziewicz – met de kwartfinales van de Grand Prix. Na de vier kwartfinales is het de beurt aan Tyjani Beztati en Enriko Kehl voor de lichtgewichttitel. Na die titelpartij volgen de twee halve finales van het toernooi. Daarna stappen Ivan Galaz en Iliass Hammouche in de ring, gevolgd door Donegi Abena en Tarik Khbabez voor de licht zwaargewichttitel. De avond wordt afgesloten met de finale van de Grand Prix.

Vurige strijd tussen Abena en Khbabez

De partij tussen Donegi Abena en Tarik Khbabez is misschien wel de partij waar het meeste vuur in zit. De twee heren konden voorheen prima samen door een deur, maar dat is het afgelopen jaar compleet veranderd. Abena en Khbabez zouden al twee keer eerder tegen elkaar vechten (tijdens GLORY Collision 5 én 6), maar beide heren moesten een keer afzeggen. Daardoor is het onderling steeds onvriendelijker geworden.

Voor Collision 5 moest Abena vanwege ziekte afzeggen. Mohamed Amine verving Abena op korte termijn voor een interim-titelgevecht. Khbabez ging er met de buit vandoor en mag zich nog steeds de interim-kampioen noemen. Toen het gevecht tussen Abena en Khbabez opnieuw gepland stond voor Collision 6, moest Khbabez nu zelf afhaken door een gebroken duim. Mohamed Touchassie stapte op het laatste moment in, maar kon Abena zijn titel niet ontnemen.

Door de eerdere afzeggingen is er door beide kampen met flinke handen modder gegooid. Zo noemt Khbabez zijn tegenstander onder meer een popiejopie en noemt Abena Khbabez een kleine pestkop. Het klinkt misschien wat kinderachtig allemaal, maar het zegt veel over de spanning die onderling heerst. Dat was meteen al te zien op de mediadag deze week. Bij de face-off liep het al snel uit de klauwen. Dat wordt dus knallen zaterdagavond!

Laatste kampioen lichtgewicht

Voor Tyjani Beztati en Enriko Kehl wordt het een extra bijzondere avond. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dit voorlopig namelijk het laatste gevecht in de lichtgewichtdivisie. GLORY heeft eerder aangekondigd zich voorlopig te focussen op de vier zwaarste divisies, waardoor de lichtgewichten on hold worden gezet. De winnaar van deze partij mag zich dus voorlopig de laatste lichtgewichtkampioen van GLORY noemen. Of die plannen van GLORY nog doorgaan, is overigens nog de vraag na het vertrek van Maurice Hols.

Tyjani Beztati is al zo’n drie jaar de kampioen in deze gewichtsklasse en heeft zijn titel al vier keer verdedigd. De 26-jarige vechter is dus een dominante kampioen die graag de geschiedenisboeken in gaat als een van de grootste GLORY-kampioenen ooit. Na zijn – wellicht laatste – titelverdediging tegen Enriko Kehl maakt Beztati de stap naar het weltergewicht. Daar gaat hij op jacht naar een status als double champ. Maar daarvoor moet hij dus eerst zien af te rekenen met zijn 32-jarige opponent Kehl.

Meer GLORY Grand Prix?

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram!

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons