GLORY Grand Prix; Nabil Khachab vs Benjamin Adegbuyi
Foto: GLORY Kickboxing

Aftellen naar GLORY Grand Prix: Nabil Khachab vs Benjamin Adegbuyi – Kwartfinale 3

De voorbereiding op de GLORY Grand Prix van Nabil Khachab verloopt niet ideaal. Eerst werd hij tijdens de loting gekoppeld aan zijn goede vriend Nordine Mahieddine. Vervolgens viel Mahieddine uit en ontstond er veel rumoer rondom zijn vervanger. Hoewel fans graag Jamal Ben Saddik als vervanger zagen, kreeg GLORY dat niet rond. Benjamin Adegbuyi stapt nu in en neemt het 9 maart op tegen Khachab.

Khachab en Adegbuyi verzorgen de derde kwartfinale van de avond in de GelreDome in Arnhem. Dit is typisch een gevecht tussen een jonge hond die zich graag wil bewijzen en een ervaren rot die eigenlijk alles al heeft meegemaakt in zijn carrière. Het wordt dus interessant om te zien of de energie en gretigheid van Khachab het gaat winnen van de ervaring van Adegbuyi.

Pressievechter Khachab

Hij is pas 23 jaar oud, maar Nabil Khachab (26-4-1, 4 knock-outs) is in een mum van tijd de top 10 van de GLORY zwaargewichten binnengedrongen. In een jaar tijd kwam hij maar liefst vier keer in actie. Daarvan won hij drie partijen, waaronder zijn indrukwekkende debuut tegen Uku Jürjendal. Zijn enige verliespartij bij GLORY was tegen Sofian Laïdouni. Die komt Khachab mogelijk opnieuw tegen in de halve finale van de Grand Prix, maar dan moet Laïdouni eerst van Rico Verhoeven zien te winnen. En Khachab van Adegbuyi natuurlijk.

Khachab is met zijn 1.88 meter niet de langste in deze divisie en draagt behoorlijk wat kilo’s met zich mee. Maar zijn uithoudingsvermogen is zeer indrukwekkend. De Marokkaanse Nederlander blijft in zijn gevechten continu druk zetten en weet zijn trappen en stoten goed te combineren. Door deze manier van vechten wint hij veel partijen op punten. Maar met slechts 4 knock-outs op zijn cv mist hij nog die echte knock-out power. Als Benjamin Adegbuyi dus onder de druk uit weet te vechten, wordt dit een spannende pot!

Toernooivechter Adegbuyi

Als je naar het cv van Benjamin Adegbuyi (35-7, 20 knock-outs) van de afgelopen jaren kijkt, verbaast het je misschien dat hij nog in de top 10 staat. In de afgelopen drie jaar vocht Mr. Gentleman slechts drie keer en hij verloor alle drie de partijen. Zijn laatste winstpartij was in 2020. Toen wist hij niemand minder dan Badr Hari via technische knock-out te verslaan. Het is een voorbeeld van de schat aan ervaring die de Roemeen met zich meebrengt.

Adegbuyi begon pas rond zijn 25ste met kickboksen en heeft inmiddels dus een behoorlijk record bij elkaar gevochten. Zo vocht hij al twee keer voor de GLORY-titel en won hij bij GLORY ook al drie eerdere toernooien. Die ervaring en zijn power maken Adegbuyi een gevaarlijke underdog tijdens dit toernooi. Maar op uithoudings- en incasseringsvermogen gaat de 39-jarige vechter het waarschijnlijk niet winnen. Adegbuyi moet Khachab dus vroeg in de partij naar de grond zien te krijgen.

Wint Adegbuyi de kwartfinale, dan volgt in de halve finale een gevecht tegen zijn meest recente tegenstander (Sofian Laïdouni) of zijn trainingspartner Rico Verhoeven. Twee mogelijke partijen met een mooie historie, dus. Wint Khachab de halve finale, dan kan hij zijn enige GLORY-nederlaag mogelijk revancheren tegen Laïdouni. Of de jongste deelnemer van het toernooi kan zich gaan bewijzen tegen de top van de top: Rico Verhoeven.

Meer GLORY Grand Prix?

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram!

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons