GLORY Grand Prix; Uku Jurjendal vs. Levi Rigters tijdens staredown
Foto: GLORY Kickboxing

Aftellen naar GLORY Grand Prix: Levi Rigters vs Uku Jürjendal – Kwartifnale 1

Terwijl de messen worden geslepen en de vechters volop in trainingskamp zitten, kijken wij alvast vooruit naar de GLORY Grand Prix van 9 maart. De winnaar van het achtmanstoernooi moet drie tegenstanders op één avond verslaan om met de prijzenpot van 500.000 dollar naar huis te gaan. Het eerste gevecht van het toernooi: Levi Rigters tegen Uku Jürjendal.

Door de manier van loten mocht Rigters kiezen tussen Jürjendal, Nabil Khachab en Bahram Rajabzadeh als tegenstander. De Nederlander koos opvallend genoeg voor misschien wel de meest krachtige vechter van allemaal. Jürjendal staat bekend als indrukwekkende krachtpatser met vuisten van beton. Rigters hoopt met zijn beweeglijkheid en techniek gaatjes te vinden om het geweld van zijn tegenstander te beteugelen.

De Prins wil de Koning worden

Kampioen Rico Verhoeven werd in zijn opkomende jaren The Prince of Kickboxing genoemd. Maar na al zijn prestaties in de ring, luistert hij inmiddels al jarenlang naar de naam The King of Kickboxing. Toen Levi Rigters zich een weg omhoog knokte en de spotlights steeds meer op zich gericht kreeg, bombardeerde Verhoeven zijn landgenoot tot de nieuwe prins van het kickboksen. Rigters hoopt het toernooi natuurlijk te winnen, zodat hij daarna koning Rico van de troon kan stoten.

Op dit moment is Rigters de nummer 2 van de ranking. De boomlange vechter wist in het verleden al van gevestigde namen als Nordine Mahieddine en Tariq Osaro te winnen. Vooral met zijn kiezelharde trappen en knieën weet Rigters veel schade aan te richten. In zijn voorbereiding zal Rigters zich vooral moeten richten op zijn uithoudingsvermogen. De 28-jarige vechter vocht in de afgelopen drie jaar namelijk (slechts) drie partijen en straks moet hij misschien wel drie partijen op één avond draaien.

Sloopkogel Uku

De manier waarop Uku Jürjendal zich plaatste voor deze Grand Prix is misschien wel de meest spectaculaire van allemaal. De spierbundel uit Estland wist de legendarische Badr Hari te verslaan in een zeer dominante partij. Jürjendal opende met een reeks snoeiharde lage trappen. Daarna liet hij zijn vuisten spreken en wist Badr binnen een minuut vier keer op 8 tellen te krijgen. Een welverdiende plek in de Grand Prix, dus.

De partij tegen Badr laat zien hoe levensgevaarlijk Jürjendal is. Maar de 35-jarige sloopkogel heeft het moeilijk tegen tegenstanders die continu druk blijven zetten. Nabil Khachab en Bahram Rajabzadeh wisten Jürjendal al te verslaan op deze manier. De Est moet tijdens de Grand Prix vroege knock-outs forceren, dan maakt hij een goede kans. Lukt hem dat niet, dan verliest hij langzamerhand zijn snelheid en kracht en wordt het steeds lastiger.

Het wordt dus een zeer interessante eerste partij tussen Rigters en Jürjendal. De stijlen van deze twee vechters staan lijnrecht tegenover elkaar en dat maakt gevechten vaak enorm boeiend. De winnaar van deze strijd neemt het op tegen de winnaar van Tariq Osaro tegen Bahram Rajabzadeh.

Foto’s: GLORY Kickboxing

Op de hoogte blijven van de GLORY Grand Prix en niets meer missen? Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram!

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons