GLORY Grand Prix; Rico Verhoeven en Sofian Laïdouni tijdens staredown GLORY Grand Prix 9 maart 2024
Foto: GLORY Kickboxing

Aftellen naar GLORY Grand Prix: Rico Verhoeven vs Sofian Laïdouni – Kwartfinale 4

Voor Rico Verhoeven wordt 9 maart een bijzondere avond. The King of Kickboxing kan bij winst een kroon zetten op zijn toch al imposante carrière. Al elf jaar lang wist niemand Verhoeven te verslaan, maar toch krijgt hij nog regelmatig kritiek. Hij heeft namelijk nog nooit een groot toernooi gewonnen, zoals de kampioenen dat in de K1-tijd wel deden. Hoewel Verhoeven natuurlijk niets meer te bewijzen heeft, snoert hij bij winst van de GLORY Grand Prix wellicht ook zijn laatste criticasters de mond. Het eerste obstakel van de avond: Sofian Laïdouni.

Tijdens de loting had Verhoeven de keuze tussen vier tegenstanders: Sofian Laïdouni, Bahram Rajabzadeh, Uku Jürjendal en Nabil Khachab. Om mogelijke kritiek meteen voor te zijn, koos de kampioen voor de hoogstgeplaatste vechter van de ranking. Met plaats 5 op de ranking werd zijn tegenstander dus Sofian Laïdouni. Verhoeven en Laïdouni verzorgen de vierde en dus laatste kwartfinale van de avond.

Nieuwe uitdaging Rico Verhoeven

De status van Rico Verhoeven (61-10, 20 KO’s) als een van de meest dominante kampioenen van de sport is natuurlijk al in beton gegoten. Hij is al elf jaar achter elkaar ongeslagen en al tien jaar de kampioen. Verhoeven versloeg grote namen als Peter Aerts, Gökhan Saki, Badr Hari en Jamal Ben Saddik. Dan ben je simpelweg een van de allergrootsten. Feit is echter wel dat het vechten van drie partijen op één avond hele andere koek is. Zijn conditie is altijd in orde, maar de impact van drie partijen met drie verschillende tegenstanders op één avond is haast niet voor te bereiden. Juist om die reden heeft The King of Kickboxing deze nieuwe uitdaging aangenomen.

In zijn laatste twee partijen heeft Verhoeven laten zien dat hij goed om kan gaan met verschillende soorten vechters. Tegen Tariq Osaro was het meer een schaakpartij. Een kwestie van zorgen dat hij niet geraakt werd en genoeg uitdeelde om de winst binnen te slepen. Tegen Jamal Ben Saddik werd het tegenovergestelde gevraagd. In die partij kwam het aan op zijn vechtershart. Hij moest laten zien dat hij bereid is te vechten op leven en dood en dat heeft hij gedaan. De 34-jarige Verhoeven heeft ongeveer alles in de ring al een keer meegemaakt en dat is een groot voordeel in de jacht op die 500.000 dollar.

Laïdouni versloeg al twee GP-deelnemers

Sofian Laïdouni (35-2-1, 17 KO’s) is de nummer 5 van de ranking van de zwaargewichten en dat is niet voor niets. Zijn record spreekt voor zich en zijn prestaties binnen GLORY eveneens. In 2023 wist hij namelijk al te winnen van twee andere deelnemers van de Grand Prix: Benjamin Adegbuyi en Nabil Khachab. Weet de Algerijnse Fransman de kwartfinale van Verhoeven te winnen, dan treft hij een van zijn twee eerdere tegenstanders in de halve finale.

Laïdouni is een lastige tegenstander om tegen te vechten. Hij is een southpaw, wat betekent dat hij met zijn rechtervoet voor staat. De 29-jarige vechter is boksend erg sterk, hij is beweeglijk en kan goed achteruit vechten. Daarin schuilt dus een gevaar voor Verhoeven. De kampioen kan zijn kiezelharde lowkicks gebruiken om de beweeglijkheid van Laïdouni te beperken. Verhoeven is uiteraard de grote favoriet, maar Laïdouni kan zomaar eens voor een verrassing zorgen.

Meer GLORY Grand Prix?

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram!

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons