GLORY 2023; Badr Hari
Foto: GLORY

Harde knock-outs, nieuw talent en hilariteit: dit waren de hoogtepunten van GLORY 2023

De champagne staat in de koelkast en de oliebollen liggen in het vet. Dat betekent dat het jaar er bijna op zit, dus is het tijd voor de klassieke lijstjes van hoogtepunten in het afgelopen jaar. Voor kickboksorganisatie GLORY is 2023 een mooi jaar geweest met veel knalpartijen en hilarische momenten. De hoogtepunten check je hier!

Elke maand was er wel een GLORY-evenement te zien, online werd de organisatie steeds zichtbaarder en de kickbokspartijen waren bij vlagen om van te smullen. We hebben de GLORY-hoogtepunten van 2023 voor je op een rijtje gezet.

Highkick knock-out van Nordine Mahieddine

Vlak voor de knock-out van Van Soest tijdens GLORY 88 gaf Nordine Mahieddine al het juiste voorbeeld. De Algerijn zorgde in de derde ronde tegen Abderahmane Coulibaly voor opwinding is het stadion door zijn tegenstander met een headkick knock-out te trappen. Twee headkick knock-outs op één avond zie je toch niet vaak. Eentje voor in de boeken!

Melvin Manhoef gaat viraal

Goed commentaar en analyses kunnen een vechtsportavond naar een hoger niveau tillen. Denk bijvoorbeeld aan Joe Rogan en Daniel Cormier bij de UFC. In Nederland zorgt het legendarische duo Remy Bonjasky en Melvin Manhoef voor de analyses tijdens de GLORY-uitzendingen. De passie spat er nog steeds vanaf bij de twee. Vooral Manhoef laat zich af en toe flink gaan en dat levert na knock-out van Bahram Rajabzadeh deze hilarische beelden op.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Videoland (@videolandonline)

Scheidsrechter Strijkert krijgt hoek

Scheidsrechter Edward Strijkert zorgde voor misschien wel het opvallendste moment van dit jaar. Nu is het leven van een kickboksscheidsrechter niet zonder risico, zeker niet als je tussen de zwaargewichten staat. Maar het gebeurt toch niet vaak dat een scheids een hoek van een kickbokser te verwerken krijgt. Strijkert had de pech dat hij hem vol op zijn kin kreeg van Antonio Plazibat. Tijdens de talkshow Beau kreeg de scheidsrechter kans op revanche. Mooie beelden!

Bahram Rajabzadeh sloopt de klas van GLORY 2023

Over Bahram Rajabzadeh (65-1, 58 KO’s) gesproken: die heeft zijn naam met hoofdletters op de kaart gezet dit jaar. In 2019 verloor hij zijn GLORY-debuut nog van Sergej Maslobojev, zijn enige nederlaag in zijn profcarrière ooit. Dit jaar kwam hij terug met een snelle knock-out tegen Luis Tavares. Vervolgens won hij het zwaargewichttoernooi van GLORY 87 door Mohamed Amine en Uku Jürjendal te verslaan. Een spectaculaire vechter die we volgend jaar terug gaan zien in de Grand Prix. Zin in!

Tiffany van Soest goes out with a bang

Tiffany van Soest heeft haar imposante carrière dit jaar tijdens GLORY 88 op een spectaculaire manier afgesloten. De kampioene bij de dames stond in een rematch tegenover de talentvolle Sarah Moussaddak en maakte de partij met een perfecte hoge trap af. De kers op de taart voor Van Soest!

De comeback van Stefan Latescu

Ibrahim El Bouni en Stefan Latescu zorgden tijdens GLORY Collision 6 voor een partij zoals je ze graag ziet. Harde stoten, knockdowns heen en weer en een heroïsche comeback. Golden Boy Latescu vocht zich terug nadat hij eerst zelf naar de grond was geslagen en maakte de partij af met een technische knock-out. Deze partij is zeker het terugkijken waard!

House of GLORY

2023 was ook het jaar dat het talentenprogramma House of GLORY geïntroduceerd werd. Talentvolle vechters leven een aantal weken bij elkaar in een huis en vechten in toernooivorm om de winst. Dit alles onder aanvoering van twee legendes uit de sport: Badr Hari en Rico Verhoeven. House of GLORY heeft GLORY een hoop nieuw talent opgeleverd, waaronder Anwar Ouled-Chaib, die tijdens GLORY 90 meteen voor de titel mocht vechten. Deze verloor hij tijdens de laatste GLORY van 2023 tegen Endy Semeleer.

Chikh Mousa & Peposhi gevecht van het jaar?

Een van de beste gevechten van het jaar vond wat ons betreft plaats tijdens GLORY 83. Ahmad Chikh Mousa nam het op tegen Berjan Peposhi en dat werd een knalpartij van jewelste. Waar Peposhi ongekend veel trappen en stoten uitdeelde, zette Chikh Mousa continu druk en wist zijn tegenstander een aantal keren hard te raken. In de laatste ronde trok de Duitser de partij naar zich toe door een knockdown te scoren. Toen Peposhi ook nog eens een punt aftrek kreeg doordat hij zijn bitje meerdere keren verloor, was het over en sluiten voor de Albanees.

Tarik Khbabez slaat tegenstander de ring uit

Voor Tarik Khbabez was 2023 het jaar van zijn wederopstanding. In 2021 en 2022 leed The Tank nog vier GLORY-nederlagen op rij. Maar in 2023 won hij allebei zijn partijen, waaronder de interim belt in het lichtzwaargewicht. Maar het is vooral zijn partij tegen Daniel Toledo die je een hoogtepunt kunt noemen. In de tweede ronde sloeg Khbabez zijn tegenstander letterlijk de ring uit. De hoek van Toledo vond het welletjes en gooide de handdoek in de ring.

Toernooien in 2024

Een hoogtepunt van dit jaar is een aankondiging voor het volgende jaar. GLORY heeft namelijk laten weten hun opzet om te gooien voor de vier zwaarste divisies. Die krijgen allemaal een toernooi en de vechters kunnen op basis van hun ranking een plek bij het toernooi verdienen. In 2024 zien we dus in ieder geval vier toernooien, waaronder de Grand Prix van de zwaargewichten met kampioen Rico Verhoeven als deelnemer. Het belooft een mooi GLORY-jaar te worden!

Meer over de wereldwijde vechtsport lezen? Volg ons op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons