Antonio Plazibat; Plazibat in de ring tijdens gevecht tegen Tariq Osaro
Foto: GLORY Kickboxing

Antonio Plazibat zegt sorry en krijgt klap terug van GLORY-scheids die hij neer hoekte

Het einde van het jaar is in zicht en dus is het tijd om terug te blikken. In de talkshow Beau blikten Frank Evenblij en Erik Dijkstra terug op de bijzonderste momenten van het afgelopen sportjaar. Een van die momenten ontstond in de GLORY-ring tijdens een partij tussen Antonio Plazibat en Tariq Osaro.

Tijdens deze partij was Edward Strijkert de scheidsrechter van dienst. Plazibat en Osaro gooiden aan het einde van de ronde nog even alle remmen los, waardoor scheidsrechter Strijkert bij het klinken van de bel tussenbeide moest springen. Met gevaar voor eigen leven, want hij kreeg meteen een harde hoek van Plazibat op zijn kin. Strijkert ging naar de grond en moest vervangen worden.

Strijkert pakt Plazibat terug

Een half jaar later schoof Strijkert in de uitzending van Beau van Erven Dorens aan om kort terug te blikken op dit moment. Op de nogal onnozele vraag hoe de klap bij Strijkert aankwam, reageerde de scheidsrechter dan ook kort en droog: ‘Hard’. Dit segment ging duidelijk niet om de inhoud of een diepgaand gesprek, maar om de verrassing die volgde.

Plazibat kwam namelijk de studio in gelopen met een crompouce in zijn hand als symbool voor zijn excuses. Of, zoals de Kroaat het noemde, een ‘crompussy’. Maar alleen bij excuses bleef het niet. Strijkert kreeg de kans om de Kroaat terug te pakken. Met een toch behoorlijk harde stoot in de buik van Plazibat stonden de twee weer quitte. Mooie beelden!

Antonio Plazibat in Grand Prix?

Op dit moment is het nog niet bekend wanneer Antonio Plazibat weer terugkeert in de GLORY-ring. De Kroaat brak in de eerste ronde van de partij tegen Osaro zijn hand en is daar nog niet van hersteld. GLORY-fans hopen dat Plazibat op tijd fit is om deel te nemen aan de Grand Prix van komend jaar.

De datum van dit zwaargewichttoernooi is ook nog niet bekend. Tot nu toe hebben Tariq Osaro, Sofian Laidouni, Bahram Rajabzadeh, Uku Jürjendal en Levi Rigters zich al geplaatst voor het achtmanstoernooi. Tijdens GLORY 90 strijden Nabil Khachab en Nikola Filipovic nog om een felbegeerde plek in de Grand Prix.

Dan zijn er dus nog twee plekken over. De namen van Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik, maar zeker ook Antonio Plazibat worden vaak genoemd voor deze wildcard-plekken. Met een prijzenpot van 500.000 dollar zal Plazibat er in ieder geval alles aan doen om op tijd fit te zijn.

Meer over de wereldwijde vechtsport lezen? Volg ons op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons