Concept GLORY; Badr Hari en Rico Verhoeven
Foto: GLORY Kickboxing

GLORY komt met verfrissend concept: vier Grand Prix toernooien in 2024

Het hing al een tijdje in de lucht en nu is het hoge woord eruit: GLORY blaast de Grand Prix nieuw leven in met vernieuwd concept. In het nieuwe GLORY concept vechten de finalisten maar liefst drie keer op één avond voor een flinke geldprijs en eeuwige roem. Waar eerst alleen een zwaargewicht Grand Prix op de agenda stond, maakt de organisatie nu bekend er in 2024 vier te organiseren.

De toernooien worden in 2024 niet alleen gehouden bij de zwaargewichten, maar in vier verschillende gewichtsklassen. Ook de lichtzwaargewichten, middengewichten en weltergewichten krijgen volgend jaar de kans mee te doen aan een Grand Prix. De eerste Grand Prix is die van de zwaargewichten. Die vindt plaats in maart 2024. De hoofdprijs van deze Grand Prix is $ 500.000.

Nieuw GLORY concept

Door de bestuurlijke gangen van de organisatie waait sinds vandaag een nieuwe wind. Met de nieuwe opzet worden de rankings een stuk belangrijker. De eerste zes gerankte vechters in de gewichtsklasse plaatsen zich namelijk voor de Grand Prix. De andere twee plekken zijn voor wildcards. Die kunnen gegeven worden aan speciale vechters of bijvoorbeeld lokaal talent, zoals House of GLORY winnaar Anwar Ouled-Chaib. In totaal zijn er dus acht deelnemers per toernooi.

Gedurende het jaar krijgen de kickboksers in hun reguliere partijen de kans om zich omhoog te knokken in de rankings. Het is voor de vechters dus zaak om genoeg partijen te draaien én te winnen, zodat ze hoog genoeg gerankt zijn voor deelname aan de Grand Prix. Met winstpartijen én met knock-outs kunnen de atleten punten scoren voor de ranglijst. Dit maakt de reguliere partijen nóg spannender, omdat er dus nog meer op het spel staat.

Meer titelgevechten

Het geld, de beker en de roem is overigens niet het enige dat in de toernooien op het spel staat. De winnaar krijgt namelijk de volgende kans op de titel in die gewichtsklasse. Tenzij de regerend kampioen het toernooi wint natuurlijk. Kampioenen mogen namelijk ook deelnemen. Een uitdager wordt dus nu niet meer door de organisatie gekozen. Een vechter krijgt zelf de kans om zich naar de top te beuken. Dus Rico mag zijn borst natmaken na maart 2024!

Concept GLORY; Tariq Osaro met de interim zwaargewichttitel
Foto: GLORY Kickboxing

The good ol’ times

Deze keiharde toernooien doen denken aan de K1 Grand Prixs uit het verleden. In Japan stonden de beste vechters ter wereld destijds ook drie keer per avond in de ring. Legendes als Badr Hari, Alistair Overeem, Remy Bonjasky en Sem Schilt zijn groot geworden door hun deelnames aan deze toernooien. GLORY hoopt met deze stap net zulke iconen te kweken als de vechtmachines van weleer.

Meer over de wereldwijde vechtsport lezen? Volg ons op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons