GLORY Grand Prix
Foto: GLORY

Deze vechters jagen op een GLORY Grand Prix wildcard om te strijden voor $ 500.000

De GLORY Grand Prix van 9 maart moet het dikste GLORY-evenement van de afgelopen jaren worden. Toppers als Rico Verhoeven en Tariq Osaro stappen die avond in de ring, maar de achtste en laatste plek is door twee uitvallers nog steeds open. De geruchtenmolen draait op volle toeren, want wie maakt de line-up compleet en vecht in de eerste ronde tegen Nabil Khachab?

In eerste instantie was deze plek voor Antonio Plazibat. De Kroaat is alleen nog niet voldoende hersteld van zijn gebroken hand. Nordine Mahieddine verscheen dus in zijn plaats bij de loting. De Algerijn lootte zijn goede vriend Nabil Khachab, waar beide heren niet blij mee waren. Maar die partij gaat dus niet door, omdat Mahieddine niet kan voldoen aan de veiligheids- en gezondheidsvoorschriften van GLORY. We zetten zijn mogelijke vervangers voor je op een rijtje.

Jamal Ben Saddik

De man waar vrijwel iedere fan op hoopt, is toch wel Jamal Ben Saddik. De Marokkaanse Belg is een van de weinige vechters die het Verhoeven in het verleden écht moeilijk heeft gemaakt. Hij behoort dus tot de absolute top en is door zijn meedogenloze stijl een favoriet van het publiek. Hij zou het toernooi absoluut naar een hoger niveau tillen.

Kritische GLORY-fans vinden dat Ben Saddik nog even moet wachten op zo’n mooie kans. De afgelopen tijd heeft hij een schorsing uitgezeten vanwege een positieve dopingtest. Om die reden is er volgens sommige fans geen plaats voor Ben Saddik. Dat zijn er overigens niet veel. In een poll van GLORY met de vraag wie Mahieddine moet vervangen, koos de overgrote meerderheid voor The Goliath.

Qua fitheid lijkt Ben Saddik in ieder geval klaar te zijn om deel te nemen aan de Grand Prix. Op Instagram laat hij regelmatig zien en weten hoe fit hij is. Ben Saddik is van Mike’s Gym overgestapt naar SB Gym van Said El Badaoui, zo meldt The Main Event. Met dat team is de boomlange knokker gespot in Thailand. Wellicht om zich voor te bereiden om te strijden voor die prijzenpot van 500.000 dollar.

Benjamin Adegbuyi

Een andere serieuze optie om de laatste plek van de Grand Prix in te vullen, is Benjamin Adegbuyi. De Roemeen is een oude rot in het vak met een behoorlijke staat van dienst bij GLORY. Hoewel hij zijn laatste drie partijen niet wist te winnen, deed hij dat in het verleden wel van onder meer Badr Hari, Jahfarr Wilnis en Arkadiusz Wrzosek.

De trainingsmaat van Verhoeven staat op nummer 9 van de rankings. Samen met Nordine Mahieddine vormde hij de reservepartij voor de Grand Prix. Na het uitvallen van Plazibat, schoof Mahieddine door naar het toernooi. Nu ook Mahieddine is uitgevallen, zou het doorschuiven van Adegbuyi een logische optie zijn.

Adegbuyi is een goede toernooivechter, wat hem een gevaarlijke outsider zou maken. In 2015, 2016 én in 2018 wist hij al eens een GLORY-toernooi te winnen. In zijn tweede toernooi van 2018 schopte hij het tot de finale, maar verloor van een ijzersterke Jamal Ben Saddik. Mr Gentleman weet dus wat er in een toernooi van hem gevraagd wordt.

Angstgegners GLORY Grand Prix

Bovenstaande opties lijken het waarschijnlijkst te zijn voor de open plek in de Grand Prix. Toch is het ook leuk om te fantaseren over iets minder realistische opties. Wellicht tovert GLORY een konijn uit de hoge hoed en komen ze met een levende legende op de proppen. Hoewel onderstaande mannen voor topsporters inmiddels op leeftijd zijn, zijn ze wel absolute publiekslievelingen.

De carrière van Badr Hari nadert nu toch echt zijn einde, of wellicht is die al ten einde. Echter, de 39-jarige legende is groot geworden tijdens de toernooien in de K1, dus ook dat zou een mooie afsluiter van zijn carrière kunnen zijn. Zoals gezegd: de kans is nihil, want hij is onder meer druk met zijn sportscholen in Marokko. Maar mocht Badr toch komen opdraven, vliegen alle overgebleven tickets waarschijnlijk binnen een uur over de toonbank.

Een andere legende die veel fans graag terug zien keren in de ring is Gökhan Saki. In 2021 keerde The Rebel terug bij GLORY met een glansrijke overwinning op James McSweeney. Voor de fans smaakte dit naar meer, maar helaas hebben we de 40-jarige Saki daarna niet meer teruggezien in de ring. Het zou een grote verrassing zijn, maar Saki in de Grand Prix is een garantie voor mooie knokpartijen.

Zeg je Saki, dan zeg je ook Melvin Manhoef. Deze twee explosieve vechters hebben in 2010 al een oorlog met elkaar uitgevochten en zouden al een tijd met GLORY in gesprek zijn voor een nieuwe onderlinge partij. Eigenlijk is Manhoef al een tijdje met pensioen, maar het is geen geheim dat hij bij een goed aanbod maar al te graag nog een keer de ring in stapt. Met een prijzenpot van 500.000 dollar is de GLORY Grand Prix wellicht interessant, maar natuurlijk wel een loodzware uitdaging voor de 47-jarige Manhoef.

Check hier ook hoe Tyjani Beztati voor zijn tweede gordel gaat, nu de regels bij GLORY veranderen. Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niets meer te missen van DAY1. 

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons