Glory: Tyjani Beztati in de ring met zijn belt
Foto: @tyjanibeztati

Tyjani Beztati gaat voor tweede belt, nadat GLORY de regels verandert

GLORY heeft de organisatie flink omgegooid. Eerder werd al bekend dat de organisatie ieder jaar voor vier gewichtsklassen een toernooi wil organiseren. Omdat dit alleen voor zwaargewicht, licht zwaargewicht, middengewicht en weltergewicht georganiseerd wordt, worden de lichtgewicht- en super bantamgewichtdivisie van de vrouwen (tijdelijk) geschrapt.

Dit is best een ingrijpende beslissing van GLORY. Het betekent namelijk dat de kickboksorganisatie voorlopig geen partijen voor dames organiseert. Daarnaast stopt de jarenlange dominantie van Tyjani Beztati in het lichtgewicht. Op 9 maart verdedigt The Wonderboy die titel voorlopig voor het laatst tegen Enriko Kehl. Daarna maakt hij de stap omhoog en gaat op jacht naar de weltergewichttitel van Endy Semeleer.

Kwaliteit boven kwantiteit

De reorganisatie van GLORY zorgt er dus voor dat er gesneden moet worden in een aantal divisies. Matchmaker Robbie Timmers geeft hier in gesprek met Warrior Code uitleg over. “We zetten die divisies on hold, want we willen focus hebben. We willen ons focussen op enkele gewichten en dat heel goed doen, in plaats van heel veel gewichten middelmatig doen.”

GLORY wil de komende tijd dus kwaliteit leveren in de vier zwaarste divisies. Als dat goed lukt en de nieuwe formule slaat goed aan, dan kunnen de lichtere divisies wellicht terugkeren. Overigens is de vedergewichtdivisie een apart geval. Daarvoor werkt GLORY sinds kort samen met RISE. Die samenwerking loopt gewoon door en in die divisie kunnen we dus ook nog meer toernooien verwachten.

GLORY Double champ Tyjani Beztati

Op zaterdag 9 maart, de dag van de Grand Prix, verdedigt Tyjani Beztati dus voorlopig voor het laatst zijn titel in het lichtgewicht tegen de Duitser Enriko Kehl. Daarmee komt een einde aan de heerschappij van de Marokkaanse Nederlander in de divisie tot 70 kilo. Beztati is al vier jaar lang ongeslagen en won onder meer van indrukwekkende namen als Stoyan Koprivlenski en Petchpanomrung.

The Wonderboy hoopt als kampioen de stap naar de weltergewichtdivisie te maken. Daar gaat hij op jacht naar de titel die nu in handen is van Endy Semeleer. Lukt het Beztati ook die belt te veroveren, dan mag hij zich double champ noemen, zoals eerder Alex Pereira al lukte in GLORY. De concurrentie is met mannen als Chico Kwasi, Hamicha, Jay Overmeer en Murthel Groenhart behoorlijk groot. Maar aan zelfvertrouwen geen gebrek bij Beztati: “Ik ga een probleem zijn voor de weltergewichtdivisie”.

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram. Lees hier over de terugkomst van Dana White’s virale stokpaardje, ‘power slap’.

Deel dit artikel
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons