Jamal Ben Saddik: Jamal Ben Saddik staat midden in de ring van Mike's gym
Instagram: @jamalbensaddik

‘De Goliath’ maakt wellicht rentree in GLORY Grand Prix tegen Rico Verhoeven

De Belgisch-Marokkaanse ‘Goliath’, beter bekend als Jamal Ben Saddik, gaat wellicht terugkeren naar GLORY. De zwaargewicht kwam voor het laatst in augustus 2022 in actie, toen sloeg hij Benny Adegbuyi in de eerste ronde knock-out. Om alvast warm te worden zetten we drie bijzondere gevechten van Jamal Ben Saddik op een rijtje voor jou.

Na Jamal zijn laatste knock-out was het lange tijd stil rondom ‘De Goliath’. De kickbokser is al een lange tijd geschorst en hoopt snel weer te kunnen vechten. Sinds zijn laatste overwinning is Saddik al geschorst, na een overtreding van de antidopingregels. Na het wegvallen Antonio Plazibat hopen de fans van GLORY dat Ben Saddik zijn rentree maakt tegen de Nederlander. De vechter zelf ziet een terugkeer in GLORY Grand Prix ook wel zitten. De kickbokser postte onlangs nog een video van een gevecht tussen hem en Rico. Op de video is te zien dat Jamal een flinke snee onder het oog van Verhoeven slaat. Voor de Belgisch-Marokkaanse vechter is de GLORY Grand Prix geen onbekend terrein. In 2018 won Ben Saddik al eerder de GLORY Grand Prix. Dit terwijl Rico Verhoeven voor het eerst aan de GLORY Grand Prix zal deelnemen.

Slagveld

Hoewel Jamal Ben Saddik niet een keer heeft kunnen winnen tegen ‘The King of Kickboxing’, is hij wel een van de weinige tegenstanders die een echte partij tegen de kampioen kon afleggen. Veel mensen vinden zelfs dat Ben Saddik tot aan de knock-out beter was dan Rico. De vechters hebben inmiddels al drie keer gevochten tegen elkaar, tot nu toe elke keer met dezelfde uitslag, een overwinning voor Rico Verhoeven. Het laatste gevecht tussen de twee was een levensecht slagveld. Het gevecht was daarom ook uitgeroepen tot GLORY gevecht van het jaar.

Jamal Ben Saddik vs Benjamin Adegbuyi

In Jamal zijn laatste gevecht voor de schorsing liet hij niks over van zijn Roemeense tegenstander. In de eerste ronde van het gevecht was het al klaar voor de Roemeen. Met een paar rake klappen sloeg hij de lampen uit bij Benjamin Adegbuyi. Het was niet de eerste keer dat de twee tegen over elkaar stonden in de ring. Het tweede gevecht was bijna een herhaling van het eerste gevecht. In het eerste gevecht sloeg Ben Saddik Adegbuyi ook in de eerste ronde knock-out.

Jamal Ben Saddik vs. Remy Bonjasky

Twee grote namen die tegenover elkaar komen te staan in de ring. De een die in de latere fase van zijn carrière zit en de ander die nog maar net bij GLORY komt kijken. Van Ben Saddik was het pas zijn vierde gevecht, terwijl Bonjasky al veel meer gevechten op zijn cv had staan. Uiteindelijk won de jonge hond het gevecht door middel van een unanieme beslissing van de jury.

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram. Lees hier over de regels die GLORY gaat veranderen en wat dit voor Tyjani Beztati betekent.
Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons