De luxueuze Auto Van René Froger

Sinds de jaren 80 is René Froger niet meer weg te slaan uit de Nederlandse hitlijsten. De Nederlandse zanger werd bekend met het nummer ‘Alles kan een mens gelukkig maken’ en samen met rapper Donnie bestormt hij anno 2023 de hitlijsten nog steeds. René draait op volle toeren en ondanks dat hij een dagje ouder wordt is stoppen geen optie.

In deze nieuwe ‘Auto Van’ video vertelt René over zijn successen, maar ook mislukkingen uit zijn carrière. De Amsterdamse volkszanger heeft een indrukwekkend portfolio opgebouwd. Hij begon zijn carrière in de kroegen van Amsterdam, maar verkoopt nu al jaren de Arena uit met De Toppers.

Carriere René Froger

Froger zag op 5 november 1960 het levenslicht in de Amsterdamse Jordaan. Het pad van de jonge Amsterdammer was eigenlijk al uitgestippeld. Met een vader en moeder die ook al zingen was de stap naar muzikant makkelijk gemaakt. René begon als jonge jongen al te zingen in het café van zijn vader. Toen René 19 was releasede hij zijn eerste plaatje, genaamd ‘Disco a la carte.‘ 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rene Froger (@rene.froger)


Vanaf dit moment ging de carrière van Froger echt lopen. In 1987 brengt René zijn eerste single uit: ‘Love Leave Me.’ Een jaar later scoort hij met zijn debuutalbum goud. Dit betekent dat René zonder social media en internet maar liefst 50.000 platen wist te verkopen. Hoewel René zich richt op Engelstalige nummers, maakt hij in 1989 een uitzondering voor de Stichting Colombine. Met het Goede Doel neemt hij het nummer ‘Alles Kan Een Mens Gelukkig Maken’ op. De single bestormt de hitparades en staat weken op nummer 1. Het betekent René’s definitieve doorbraak.

Larger than life

René verkocht in zijn carrière 30 keer Ahoy uit en speelde drie keer een uitverkochte Kuip plat. In 2004 begin hij aan een van zijn grootste sucessen die nu bekend staat als De Toppers. Samen met Gerard Joling en Gordon verkoopt hij de Arena uit met een medley van eigen liedjes. Anno 2023 bestaat het format nog steeds en verkoopt René samen met zijn muzikale vrienden meerdere avonden de Amsterdam Arena uit.

Maybach S580

Naast een goede muzikant is René een groot autoliefhebber. In de video vertelt hij over zijn liefde voor Mercedes, zijn eerste auto en natuurlijk de huidige Maybach s580. De luxe Maybach van Rene wordt aangedreven door een 4.0-liter achtcilinder die maar liefst 503 pk en 700 Newtonmeter koppel levert. De auto is verder voorzien van state of the art snufjes. Zo stellen de spiegels zichzelf in, heb je tijdens een lange rit ondersteuning van massagestoelen, is de auto voorzien met ambilight en heeft de auto een virtuele cockpit.

René Froger

Video: René Froger

Om niets meer te missen van alle DAY1 content abonneer jij je hier op de nieuwsbrief en volg je ons op social media!  

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons