Conor McGregor; interview Conor Mcgergor in the mac life
Youtube Still: The Mac Life

Conor McGregor nieuwe president van Ierland? Elon Musk ziet mogelijkheden!

We kennen Conor McGregor als een man met grootse plannen. UFC-kampioen worden, de best betaalde atleet ter wereld worden, spelen in een Hollywood-film: hij krijgt het allemaal voor elkaar. Wat voor uitdaging blijft er na al die successen nog over? Juist, president worden van zijn geliefde thuisland Ierland.

Het idee van McGregor om president van Ierland te worden, komt niet uit de lucht vallen. Het is daar namelijk een grote chaos. Er heerst onvrede in het land over de huizenprijzen, dure boodschappen en immigratie. Die onvrede leidde tot hevige rellen in Dublin twee weken geleden, waarbij auto’s in brand werden gestoken en winkels werden geplunderd. Conor McGregor vindt dat de overheid hiervoor verantwoordelijk is en hij denkt de juiste persoon te zijn om daar verandering in te brengen.

‘Ierland, we zijn in oorlog’

Deze boodschap slingerde Conor McGregor op 23 november via X de wereld in. De post was een statement tegen alles wat volgens de UFC-vechter fout gaat in het land. Dit werd aangewakkerd door een steekpartij eerder die dag, waarbij een man een aantal kinderen aanviel met een mes. Enkele uren daarna braken de rellen uit in Dublin, die een flink anti-immigratietoon hadden.

McGregor heeft in een statement laten weten de rellen te veroordelen en dat er voor racisme geen plaats is in Ierland. Wel is hij enorm kritisch op de zittende macht in Ierland, die er volgens hem alleen voor zichzelf zitten en niet voor het volk. Volgens McGregor slaagt de Ierse overheid er niet in de eigen burgers voldoende te beschermen. Daar wil McGregor dus verandering in brengen. Wordt hij de president van het land, dan zou het volk weer een stem krijgen. “De macht zou niet bij mij liggen als president, mensen van Ierland. Maar bij mij en jou.”

Elon Musk voorziet overwinning Conor McGregor

Veel fans van McGregor zien dit idee wel zitten. Eén van die fans lijkt Elon Musk te zijn. De baas van onder meer Tesla en X voorziet een glansrijke overwinning voor McGregor als hij zich daadwerkelijk kandidaat stelt als president.

De mogelijke concurrenten van McGregor zijn namelijk allemaal mannen van dik in de zeventig te zijn. The Notorious zou dus de jonge en frisse wind in de Ierse politiek moeten worden die de boel weer op de rit krijgt. Als Musk de concurrentie van McGregor ziet, voorspelt hij een gemakkelijke overwinning: “Ik denk dat je ze allemaal met één hand aan kunt. Het is niet eens eerlijk”.

Terugkeer in de octagon

Het is nog maar de vraag of president worden wel in de agenda van Conor McGregor past in de komende jaren. Als UFC-vechter, zakenman en vader van inmiddels vier kinderen heeft hij het al druk genoeg. En zijn fans willen hem natuurlijk vooral zo snel mogelijk weer terug in de octagon zien.

Op dit moment in het nog niet duidelijk McGregor zijn UFC-handschoenen weer aantrekt. Nadat hij zijn been brak tegen Dustin Poirier in juli 2021, gaat er geen week voorbij zonder geruchten over een volgend gevecht. Nate Diaz en Dustin Poirier zijn veelgenoemde tegenstanders voor een comeback van McGregor. Maar de waarschijnlijkste optie is Michael Chandler, de spectaculaire vechter met wie McGregor eerder al The Ultimate Fighter draaide. Het zou een prachtig affiche voor UFC 300 zijn!

Meer over de wereldwijde vechtsport lezen? Volg ons op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons