Conor McGregor
Foto: Flickr / John Locher

Conor Mcgregor is uit op wraak en keert terug in het octagon

The Notorious Conor McGregor keert vermoedelijk midden 2024 terug in het octagon en is uit uit op wraak. De Ierse UFC-vechter vocht voor het laatst in 2021 en wil nu een comeback maken. Na een periode van afwezigheid laat Conor op X weten dat hij terug is en klaar om te vlammen: ”i’m back in the pool.” 

Conor McGregor was de laatste jaren vaker te vinden op feestjes dan in de sportschool. De ex-kampioen kwam vaker slecht dan goed in de media en zijn controversiële X-berichten leken een uiting van wanhoop. Nu de bekendste vechter ter wereld hersteld is van een blessure trekt hij de handschoenen weer aan en richt hij zich volledig op een terugkeer in de UFC.

Dopingcontrole

Voordat de kooi van ‘s werelds grootste vechtorganisatie voor je opent moet je toestemming geven om jezelf te laten testen op doping. De organisatie die deze controles uitvoert heet USADA en staat garant voor een dopingvrije arena door gedurende een halfjaar op ieder moment UFC-vechters te testen op verboden middelen. Conor laat nu in een bericht op X weten dat hij zich opnieuw heeft aangemeld. De weg staat nu open voor een terugkeer in het octagon.

De X-berichten van The Notorious zijn echter niet waterdicht. Na UFC 80 in Vegas werd aan UFC-baas Dana White gevraagd of Conor zich echt aangemeld heeft. White bevestigt de dat de Ier de USADA papieren getekend heeft, maar deze nog wel ingeleverd moeten worden alvorens hij getest kan worden.

UFC 300: Conor McGregor vs Chandler

Een gevecht tegen pottergeist Khabib Nurmagomedov zit er niet in, want de beste lichtgewicht aller tijden is met pensioen. Volgens de laatste geruchten keert Conor McGregor in 2024 terug in het octagon tegen Michael Chandler. Aan het begin van dit jaar kondigde de UFC aan dat Conor McGregor en Michael Chandler de coaches zijn voor het 31e seizoen van The Ultimate Fighter. De vechtsportwereld was lyrisch, want dit betekende ook dat McGregor in 2023 zijn rentree zou maken. Het is namelijk gebruikelijk dat de coaches van TUF het na de show tegen elkaar opnemen. De twee kennen elkaar door en door en als McGregor zich eerder had aangemeld voor de USADA pool had het gevecht naar alle waarschijnlijkheid nog aan het einde van dit jaar plaatsgevonden. Bij doorgang zal het evenement op zijn vroegst plaats kunnen vinden in april 2024.

Vechtfeestje

Als je de UFC volgt weet je dat president Dana White ervan houdt om uit te pakken bij speciale gebeurtenissen. Het 300 UFC-evenement zal dan ook een jubileum-editie worden. De naam Conor Mcgregor op UFC 300 hebben staat garant voor spektakel of hij nu wint of verliest. Dana houdt van storytelling en na twee jaar afwezigheid zou dit een uitgelezen kans zijn om Conor terug te brengen in het octagon.

Als je dit een vet artikel vond, volg ons dan ook even op social media en schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons