BRABUS Rocket 1000; de nieuwe BRABUS Rocket 100 in de straten van Londen
Foto: BRABUS

BRABUS dropt meest hardcore Mercedes aller tijden: BRABUS Rocket 1000

Dat BRABUS goed is in het tunen van Mercedes en Porsche weten we, maar hun nieuwe BRABUS Rocket 1000 overstijgt zelfs hun stoutste dromen. Van dit nieuwe exemplaar worden slechts 25 stuks gemaakt, en mocht je er een willen bemachtigen, dan leg je een heuse € 450.000 neer. Voor deze prijs mag je kiezen tussen de kleuren signature grey en superblack.

2024 is net begonnen, en de tuningswereld staat niet stil. Zo dropte MANSORY al een aangepaste versie van de G63 6×6 en toverde MANHART de BMW M2 om tot een straatlegale raceauto. BRABUS doet hier nu een schepje bovenop en komt met een hardcore Mercedes-AMG GT63 S die nog sneller is dan menig hypercar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BRABUS (@theofficialbrabus)

BRABUS Rocket 1000

Volledig uitgeschreven heet het nieuwe model van de Duitse tuner: BRABUS Rocket 1000 “1 of 25”. De 1000 in deze mondvol staat voor het aantal trappelende paarden onder de kap, en 25 voor het aantal dat er van de band rolt. Enfin, zoals eerder genoemd, is deze BRABUS sneller dan menig supercar. Om dit te kunnen bereiken, heeft de tuner ervoor gezorgd dat de twin-turbo V8 is uitgeboord en hebben ze de wagen voorzien van een behoorlijke chiptune. Naast de 1000 pk levert de wagen ook een astronomisch koppel van ‘1820’ – lees dat nog een keer – Newtonmeter. Hiermee doet het beestje de 0-100 km/u sprint in slechts 2,6 seconden en heeft hij een topsnelheid van 316 km/u.

Looks that kill

Een BRABUS zal nooit een ‘sleeper’ worden, en ook deze nieuwe Rocket is dat niet. Net als iedere andere Rocket is ook deze BRABUS creatie weer voorzien van een uitgedost uiterlijk met veel toeters en bellen. Alle open gaten in het koetswerk zijn ingelegd met carbon, en de kont is met 67 mm verbreed. Naast het gebruik van carbon voor de inlegdelen, is ook de diffuser, het spoilerzwaard en de achterspoiler gemaakt van dit luxe goedje. Deze aero-delen tezamen maken het een kunstwerk op vier wielen, waar menig carspotter wel twee keer zijn nek voor wil breken.

Naast cosmetisch vakwerk aan het exterieur, is ook het interieur flink aangepast. De wagen heeft na knutselwerk van BRABUS nieuwe handgemaakte stoelen, vele carbon inlegdelen, speciale sfeerverlichting, BRABUS-vloermatten, BRABUS-pedalen en natuurlijk een afgevlakt stuur van carbon. Om alles af te maken, hebben de mannen uit het Duitse Bottrop gekozen voor speciale logo’s rondom en rode stylingselementen.

Carspots: BRABUS Rocket 1000

Foto’s: BRABUS

Als je dacht dat dit al gek was, check dan ook de nieuwe auto van James Bond, die onder andere pepperspray kan afvuren op zijn voorligger. Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram

Deel dit artikel
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons