Rezvani Beast; Rezvani Beast op de weg
Instagram: @iamted7

Vergeet Aston Martin, dit is de nieuwe auto van James Bond: Rezvani Beast

Waar Duitse tuners zoals MANSORY, MANHART en NOVITEC al flink uitpakken, doet het Amerikaanse Rezvani hier nog een schepje bovenop. De nieuwste creatie die bij hen van de band rolt, belichaamt hun bedrijfsvoering en krijgt als naam: Rezvani Beast. Met een luidkeelse achtcilinder en ruim 1000 pk is het een auto die het puristische autohart sneller laat kloppen.

Na het produceren van gepantserde Jeeps, is het nu tijd voor een sportwagen. Van de auto worden in totaal slechts 20 stuks gemaakt en voor deze bom op wielen betaal je € 452.000. De exclusiviteit en het prijskaartje mogen de pret daarentegen niet drukken, want de auto is letterlijk ‘bomvol’ uitgerust en een stuk meer hardcore dan de auto waarop hij gebaseerd is: Chevrolet Corvette C8.

Gillende achtcilinder

De Beast is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een staaltje bloedsnel vakwerk. Onder de kap van de wagen zit een schreeuwende 6.2-liter V8 die wordt aangejaagd door twee turbo’s. Het motorblok levert maar liefst 1000 paardenkrachten en een flinke koppel, waarvan we de precieze cijfers niet hebben. Desalniettemin kunnen we opmaken dat deze ook boven de 1000 uitkomt. Het beestje doet het 0-100 km/u sprintje in slechts 2,5 seconden en heeft een topsnelheid van ruim 300 km/u.

Styling en performance Rezvani Beast

Naast een flinke aanpassing onder de kap, hebben de Amerikanen ook het koetswerk niet overgeslagen. Zo heeft de wagen een nieuwe neus en kont die zijn gemaakt van koolstofvezel. Hiermee wordt er gewicht bespaard en na alle aanpassingen, inclusief een afneembaar dak, weegt de vierwielige vriend slechts 1.352 kilo. Om de body verder nog wat meer jus te geven, hebben de mannen gekozen voor een dubbele knalpijp aan weerszijden, een vergrote hoogglans zwarte diffuser, suicide doors en verschillende hoogglans zwarte inlegdelen.

Als kers op de taart wordt ook het interieur niet overgeslagen. De mannen van Rezvani hebben zorgvuldig bekeken waar het standaardinterieur van de Corvette C8 verbeterd kon worden. Zo is de wagen opnieuw bekleed, zijn de saaie knopjes en inlegdelen vervangen door varianten in het hoogglans zwart en is er een Formule 1-stuur geplaatst.

De keuze van James Bond

Het volgende lijkt misschien rechtstreeks uit een James Bond-film te komen, maar kan echt gemonteerd worden op de Rezvani Beast. Met het 007-optiepakket krijg je de mogelijkheid om een rookgordijn op te trekken, pepperspray af te vuren, portiergrepen die je onder stroom kunt zetten, sirenes, een explosieven detectiesysteem, intercom, verblindende lampen, magneet-gesloten portieren, gasmaskers, thermische nachtkijkers en een elektronisch afwerend schild. Mocht dit nog niet ‘bont’ genoeg zijn, kun je natuurlijk ook nog kiezen voor een ‘Bullet Proof Package’. Hiermee krijg je kogelwerend glas en kogelwerend plaatwerk. Dit alles staat in jouw garage voor een bedrag van € 452.000.

Carspots: Rezvani Beast

Foto’s: @iamted7

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram. Lees hier ook over de nieuwe state of the art concept car van Chrysler! 

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons