MANHART MH2 650; MANHART MH2 650 persfoto
Foto: MANHART

Tuner MANHART dropt hardcore versie van de BMW M2 om van te watertanden

Duitsland is het land van Michael Schumacher, curryworst en Oktoberfest, maar bij onze oosterburen zijn ze ook goed in het tunen van auto’s. Naast MANSORY en NOVITEC, lanceert nu MANHART een nieuw model en dit keer een voor de liefhebbers van sportief geweld in een klein jasje. Met een flinke aanpassing onder de kap en plastische chirurgie aan het exterieur leveren ze nu een hardcore versie van de BMW M2 G87: MANHART MH2 560.

Waar BMW de auto al met veel opties levert, doet MANHART hier nu een schepje bovenop. Met de aanpassingen wil het Duitse tuningsbedrijf de auto nog beter maken dan dat deze al is. Net als altijd richt de tuner zich op het verbeteren van de gewichtsverdeling, het aanpassen van het exterieur met high-end details en een geven zij de auto een flinke spuit steroïden om deze nóg krachtige te maken.

MANHART MH2 650; MANHART MH2 650 persfoto

Performance pur sang

De nieuwe creatie van MANHART schreeuwt performance en dat is niet in de laatste plaats door de melodieuze klanken die uit de dubbele racedemper klinkt. Standaard levert de wagen een kleine 460 trappelende paarden en 550 Newtonmeter koppel. Na het plaatsen van een racedemper met klepbediening, verbeterd uitlaatsysteem en extra boordcomputer levert de wagen 560 pk en 650 Newtonmeter. Deze krachten worden losgelaten op een gewicht van slechts 1675 kg.

Details MANHART MH2 560

Naast de prestatie-upgrades krijgt de MANHART MH2 560 ook een flinke metamorfose aan de buitenkant. Om de auto er agressiever uit te laten zien, wordt er gekozen voor 21-inch diamantgepolijste velgen en een KW-schroefset die de auto verlaagd. De toevoeging van carbon carroseriedelen, waaronder de motorkap, niergrilles, voorbumperinzetstukken en een achterdiffuser, versterken het boze uiterlijk. Om te weten dat het om een ‘echte’ MANHART gaat, wordt de auto afgemaakt met speciale logo’s en een blauwzilveren striping rondom.

Opgepimpte cockpit

Bij MANHART kijken ze niet alleen naar het uiterlijk en de performance, ook het interieur verdient een beetje extra jús. In de MANHART MH2 560 hebben ze gekozen voor speciale logo’s en MANHART-vloermatten. De makers vinden dat de auto al een kunstwerk van zichzelf is en vonden het niet aan hunzelf om deze volledig te veranderen zoals ze dit bijvoorbeeld bij MANSORY doen. Mocht je een originele MANHART M2 willen bezitten zul je flink moeten doorsparen. Zoals altijd is een versie van de Duitse tuner aanzienlijk duurder dan het origineel. De precieze prijs is niet bekend, maar als we naar de andere auto’s kijken kunnen we verwachten dat de prijs ver boven de originele € 120.154. Mocht je zelf al een BMW M2 G87 bezitten kun je ook gewoon langsrijden in Wuppertal om te kijken wat er voor jou mogelijk is.

Carspots: MANHART MH2 560

Foto’s: MANHART

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niets meer te missen van MANHART en ander tuningsnieuws. Check hier ook de allernieuwste Audi RS6.

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons