MANSORY 6x6; buitenaanzicht
Foto: MANSORY

Tuner MANSORY tovert Mercedes-AMG 6X6 om in levensechte Hot Wheels

MANSORY sloot het jaar 2023 af met een extreme variant van de Lamborghini Urus en pakt deze uitgesproken stijl in 2024 door. Dit keer is de Mercedes-Benz AMG G63 6×6 aan de beurt. Onder de naam ‘MANSORY Gronos 6×6’ wordt het standaardmodel flink aangepakt. De zeswielige pick-up krijgt een vergaande metamorfose en ook het hart van de auto wordt aangepakt. 

Van de Gronos 6×6 rollen slechts tien stuks van de band. Als we de tuner moeten geloven brengt deze extreme pick-up ‘off-road rijplezier naar een volgend level.’ Echter lijkt het ons meer een auto voor op de P.C. Hooftstraat of Meent om wat nekjes mee te breken. De Dakar Rally met al de onbetaalbare stylingsdelen slaan we liever even over. MANSORY weet dit zelf natuurlijk ook en levert de wagen ook op gewone on-road banden.

MANSORY 6x6; buitenaanzicht

Next level tuning

Als de Mercedes-Benz AMG G63 6×6 in Duitsland van de band rolt, wordt hij geleverd met 540 trappelende paarden en 762 Newtonmeter koppel. Dit vermogen wordt geleverd door een 5.5-liter V8 bi-turboblok. Hiermee behaalt de 3850 kg wegende pick-up een topsnelheid van 160 km/u. MANSORY vindt dat dit beter kan en neemt het beestje terug naar de tekentafel. Na het veranderen van de turbo’s, de intercoolers, de brandstofpompen, het luchtfilter en het aanpassen van de boordcomputer levert de wagen nu 900 paardenkrachten en 1200 Newtonmeter koppel. Naast dat je de bolide kunt meenemen naar de duinen of als boodschappenautootje kunt gebruiken, is er nu ook de mogelijkheid om een bloedsnelle tijd op Zandvoort neer te zetten. Mocht je hem liever in de garage stof laten vangen, kun je hem natuurlijk ook gewoon gebruiken als showcar.

Styling MANSORY Gronos 6×6

MANSORY laat niets heel van de originele variant. De tuner zet op geheel eigen wijze weer een unieke en hardcore variant van het origineel op de weg. Als we het beestje van dichtbij bekijken zien we dat er – zoals altijd – veelvuldig gebruik is gemaakt van hoogwaardig carbon, unieke logo’s en een eigen kleurenpalet. Om het ook echt een off-road pick-up te kunnen noemen is er gekozen voor extra ledverlichting, een lier in de voorbumper en custom bullbars. Met deze aanpassingen wil MANSORY je het gevoel geven dat de wagen onoverwinnelijk is en je elke hindernis kunt trotseren. Naast de verschillende stylingsdelen, hebben de Duitsers ervoor gezorgd dat de achterdeuren naar achteren openen.

Koninklijke koets

Het interieur van de Gronos 6×6 schreeuwt MANSORY huisstijl. Deze is, zoals altijd, aan te passen naar wens. Zo kun je een eigen kleur leer kiezen, de kleur van de stiksels bepalen en of je de carbon inlegdelen wil. Naast de eigen keuze, krijg je standaard van de Duitse technici al een hoop extra in de wagen. Zo worden alle originele logo’s vervangen door speciale van MANSORY, krijg je speciale stoelen met bijkleurende gordels en een unieke sterrenhemel met ruim 3000 losse ledjes. Als kers op de taart kun je de wagen ook krijgen in een gepantserde versie.

Carspots: MANSORY 6×6

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niets meer te missen van MANSORY en ander autonieuws. Check hier ook alles over de nieuwe Volkswagen Golf R.

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons