Paddy Pimblett
Facebook: Paddy Pimblett

Via deze 10 momenten leer jij de extravagante Paddy Pimblett beter kennen (video)

Afgelopen weekend verslaat de Engelse UFC-vechter Paddy Pimblett legende Tony Ferguson, die eerder een keiharde training met David Goggings afrondde om de rookie te verslaan. Niet alleen in de ring wordt de naam Paddy Pimblett steeds groter, ook hierbuiten. Hieronder check je de 10 momenten waardoor jij hem ook niet meer vergeet. 

Paddy Pimblett ziet het levenslicht op 3 januari 1995 en op zijn vijftiende levensjaar begint hij zijn MMA-avontuur. Eerst natuurlijk recreatief, maar wanneer hij ontdekt dat hij er talent voor heeft, traint hij nog een tandje harder. Dit harde werken wordt beloond, want in 2012 debuteert hij als professional in de Cage Warrior kooi. In 2016 verovert hij de Cage Warriors featherweight titel en hij verdedigt deze eenmaal met succes. Net als grootheden als Conor McGregor is de volgende stap de UFC. In 2021 maakt hij hier zijn debuut tegen Luigi Vendramini. Deze partij wint hij op knock-out en binnen de vechtsportscene wordt de bijzondere verschijning met Engels accent en lange mat meteen opgemerkt. Niet in de laatste plaats door zijn uitspraken en oprechte houding.

David Goggins

David Goggins is een gerespecteerde veteraan in de Verenigde Staten en stond tijdens UFC 297 in de hoek van Tony Ferguson om hem wat extra motivatie te geven. Dit mocht echter niet baten en Tony verliest de partij van ‘The Baddy’ op unanieme beslissing na drie rondes. Om het vuurtje voor de wedstrijd nog wat aan te stoken maakt Paddy in een interview met Eurosport David Goggings belachelijk voor zijn bizarre trainingsmethode.

@ufcopeurosport Paddy Pimblett is very clear about David Goggins #UFC296 #UFC #goggins #ferguson #paddypimblett ♬ origineel geluid – UFCopEurosport

Don’t mess with the food!

Als je één ding echt moet weten over de vechter is het dat hij een enorme liefhebber van eten is. Voor zijn gevechten eet hij zich dan ook helemaal vol en geeft hij niets om zijn uiterlijk. In een interview met ESPN vertelt Paddy dat hij liever dik en gelukkig is dan heel het jaar gespierd. Hij gelooft namelijk niet dat de UFC-vechters die het gehele jaar droog zijn en letten op hun voeding mentaal gelukkig zijn. Paddy heeft dan ook geen moeite met afvallen en in het interview met FatJoe laat hij nogmaals weten dat hij geen moeite heeft met het dik zijn en het afvallen voor een gevecht.

@fightjoe Paddy loves his food #paddypimblett #ufc #mma #food ♬ original sound – FightJOE

Danskoning Paddy Pimblett

Als Paddy ‘The Baddy’ Pimblett de kooi betreedt of deze met een winstpartij verlaat is het altijd feest. Op een feestje mag een dansje niet ontbreken en de Engelsman is hierin de ab-so-lute koning van de UFC. Waar het bij zijn tegenstanders kwaad bloed zet heeft hij de grootse lol en boeit het hem, zoals hij zelf zou zeggen, geen reet wat anderen hiervan vinden.

@fighterfeeduk Just dance 🕺 Paddy Pimblett edition 🤣😂 #paddypimblett #paddythebaddy #ufcmemes #mmamemes #funnymma ♬ original sound – Mr. Stallone

60.000 man in een volgepakt stadion

UFC is een Amerikaanse vechtsportorganisatie, maar komt in 2024 ook vaker naar Europa. Nu de Engelsman de winstpartijen aaneenrijgt wil hij heel graag in zijn hometown Liverpool vechten. Natuurlijk niet zomaar in Liverpool, maar in het stadion van zijn favoriete club. Naast een vechter en vechtsportfan, is Paddy ook groot fan van Liverpool FC. Om dit allemaal te combineren is er maar één oplossing: vechten in het stadion van Liverpool: Anfield Road.

@ufceurope Paddy The Baddy in front of 60,000 at Anfield?! ⚽️ #ufc #liverpool #liverpoolfc #paddythebaddy #paddypimblett #ufceurope #ufcfighter #ufcvideo #ufc296 #mma #mmafighter ♬ original sound – ufceurope

Paddy Pimblett is niet vies van een klusje

Hij komt misschien soms wat asociaal over, maar in zijn hart is het een goede jongen. Zo is hij tijdens het uitlaten van zijn hond de poepzakjes vergeten. Wanneer zijn trouwe viervoeter een toiletbezoek brengt in de tuin van de buren belt hij even aan voor een zakje. De beelden spreken voor zich en tonen ons het karakter achter de vechter die we op televisie zien.

@espnmma #paddypimblett #ringdoorbell #ufcfighter ♬ original sound – ESPN MMA

Mentale gezondheid bij mannen

Het leven kan soms best moeilijk zijn, zo ook die van Paddy. De UFC-vechter verloor op de vooravond van zijn gevecht een hele goede vriend en kon na zijn winstpartij op Jordan Leavitt de tranen niet meer in houden. In een emotionele speech roept hij andere mannen die kampen met mentale gezondheidsklachten op om te praten. Hij wil het taboe verbreken dat mannen niet mogen huilen of hun gevoelen kunnen uitten. Hierdoor verloor hij een hele goede vriend en in de speech vertelt de vechter dat hij dat niemand gunt.

@ufc Well said Paddy 🥹👏 #ufc #paddypimblett #mentalhealth ♬ original sound – UFC

Cabaretier Pimblett

Dat Paddy Pimblett humor heeft staat vast. Het antwoord op de vraag wat hij wil worden als hij geen UFC-vechter is, is een goede training voor de buikspieren. Een interessante ‘carrièrekeus’ kunnen we stellen.

@verdictmma Paddy’s career choice if he wasn’t fighting is interesting #paddythebaddy #paddypimblett #paddy #liverpool #ufc #mma #diabetes #Verdict ♬ original sound – Verdict MMA

Snoop Dogg en Paddy Pimblett

Paddy Pimblett is geen groot fan van de kapper en zijn haarstijl is nog vrij ouderwets. Normaal gesproken zit hij hier niet mee, maar als Snoop Dogg zelfs grappen over je gaat maken moet er misschien iets veranderen. De keus die je dan maakt is heel simpel; ik pak de haarstijl van Snoop. Zo kan hij er ook nooit meer grappen over maken op social media!

@theufcbaddy What did you think brother? @Snoop Dogg ♬ original sound – Paddy The Baddy

‘The one thing that pisses me off’

Paddy Pimblett is vaak in de Verenigde Staten voor zijn gevechten, maar er is één ding wat hem niet bevalt aan het land van de onbegrensde mogelijkheden. Het ontbijt is volgens hem namelijk slecht. De rasechte Engelsman verkiest zwarte bonen in tomatensaus met eieren en spek dan ook altijd boven het Amerikaanse ontbijt.

@theresidencypod @theufcbaddy hates American breakfast! #paddypimblett #paddythebaddy #ufc #podcast #breakfast ♬ original sound – The Residency Podcast

Paddy Pimblett als Amerikaan

Paddy praat als een echte Engelsman die afkomstig is uit Liverpool, maar zou ook prima een Amerikaan kunnen zijn. Althans dat vindt de interviewster van deze video hieronder.

@kareemelnashar Paddy does an American Accent 💀👴🏻😭 (🎥Via: NinaDrama/YT) #paddythebaddy #paddypimblett #funny #ufc #interview #mmafighter #ufcmemes #mmamemes #darkhumour #darkhumor #ukhumour #britishhumour #viral #trending #fyp ♬ original sound – Nashar

Meer over de wereldwijde vechtsport lezen? Volg ons op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons