Hell Week
Facebook: David Goggins

Ex-Navy SEAL David Goggins ‘Hell Week’ is nog veel heftiger dan het klinkt!

Wellicht heb je het misschien al de revue zien passeren, maar UFC-vechter Tony Ferguson is de eerste persoon die de ‘Hell Week’ met voormalig Navy SEAL David Goggins weet te volbrengen. Goggins onderging de training zelf al meerdere malen in zijn opleiding als SEAL en probeert nu andere over hun limiet te krijgen. Het doel; overtuigd zijn alles te kunnen!

Volgens Goggins gaat Tony El Cucuy Ferguson als een veranderd mens naar UFC 296. Hier vecht Ferguson op 3 december tegen de Engelse Paddy Pimblett. Verandering is dan ook nodig, want momenteel heeft de voormalige UFC-ster 6 verliezen op rij geleden. Mocht hij de partij tegen Paddy The Baddy Pimblett winnen kunnen we de überheftige ‘Hell Week’ aanbevelen aan meerdere sporters. Als ze durven in ieder geval, want de naam is geen verzachtende woordgrap voor een ‘zware’ training. ‘Hell Week’ is de hel op aarde.

Hell Week in a nutshell

Na even wat onderzoek te hebben gedaan komen we uit op de site van The US Navy SEAL. Hier wordt uitgelegd wat ‘Hell Week’ is en dat is allesbehalve een pretje. Tijdens de ‘Hell Week’ ga je 5,5 dagen lang keihard trainen met elke dag slechts 3 uur slaap. De training is zo zwaar dat 25% van alle SEAL rekruten afvalt. ‘Hell Week’ wordt gedefinieerd als dé zwaarste training binnen het Amerikaanse leger. In de tijd dat je niet slaapt, ben je voortdurend in beweging. Rennen, zwemmen, peddelen, boten dragen, boomstammen sjouwen, sit-ups, push-ups, rollen in het zand, door de modder kruipen, roeien en surf passages uitvoeren. Deze laatste betekent met een roeiboot tegen de stroming in pedellen op open water.

Beweging is een groot onderdeel van ‘Hell Week’, maar in de tijd dat je niet slaapt en staat ga je ook door een hel. Zo word je tot je middel in ijskoud water gezet, sta je doorweekt op een winderig strand of moet je in kleermakerszit golven over je heen laten denderen. Mocht dit nog niet genoeg zijn moet je van drill-officieren – ja je moet echt – ook proeven doen waarbij je na moet denken. Dit is geen potje vier op een rij, maar trainen op echte oorlogssituaties. Dit alles met slechts 3 uur slaap, onderkoeld zijn en soms zelf hallucineren. Sommigen raken zo vermoeid dat ze in slaap vallen in hun eten of als ze aan het zwemmen zijn. Andere SEALS in opleiding helpen deze persoon dan om het uiteindelijk te kunnen halen. ‘Hell Week’ draait niet alleen om een sterke fysieke en mentale gezondheid. Ook broederschap en voor elkaar klaar staan is belangrijk!

Tony Ferguson

Mocht je de training willen overleven moet je in een goede conditie zijn en mentaal ook topfit. Dat Tony Ferguson de challenge gehaald heeft, is op zijn zachtst gezegd bijzonder en verdient in onze ogen een groot applaus. Wij kijken uit naar zijn gevecht op 3 december in UFC 296 waar hij zijn verliesreeks wil stoppen.

Om niets meer te missen van alle DAY1 content abonneer jij je hier op de nieuwsbrief en volg je ons op social media

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons