Nissan GT-R R36; Nissan GT-R R36 render

Voor wie niet kan wachten op de ‘R36’ Skyline is dit dé oplossing!

De Nissan Skyline GT-R heeft een onwijs rijke geschiedenis en JDM-liefhebbers zijn al jaren op zoek naar de opvolger. Laat het – helaas voor deze liefhebbers – nu net zo zijn dat Nissan rustig aan doet met het introduceren van een opvolger. Sterker nog, er is voorlopig nog geen opvolger gepland. Echter is er een render zo viraal gegaan, dat de maker besloten heeft om deze in het echt te maken: Artisan GT-R

Bij het echte werk, de Nissan gefabriceerde GT-R R35, zijn we ondertussen al vier facelifts verder. Dit laat zien hoe laag de prioriteit ligt bij Nissan om een opvolger te produceren. ‘Never change a winning team’, zullen ze tijdens de nieuwjaarsborrel tegen elkaar gezegd hebben. Enfin, Als de volgende GT-R uitkomt is deze waarschijnlijk elektrisch. In oktober 2023 lanceerde Nissan namelijk de ‘Hyper Force‘. Een elektrische voorbode op voor de opvolger van de GT-R. Dit betekent dat op dit moment de enige manier om een GT-R ‘R36’ met brandstofmotor te hebben zelfgebouwd is. Voor deze unieke built moet je bij Artisan Vehicle Design zijn.

Viraal voertuig

Het verhaal achter de zelfgemaakte Nissan GT-R ‘R36’ is nog bizarder dan je denkt, want in 2019 werd er door Instagramgebruiker @romanmiah een render geplaatst om de vingers bij af te likken. Deze render gaat viraal en de natte droom van elke Skyline-fanaat is verwezenlijkt. Die natte droom is namelijk een moderne versie van de Nissan GT-R R34 met de nieuwste technieken. Niet alleen de liefhebbers van Nissan auto’s lieten de render viraal gaan. Grote autoplatformen, zoals Top Gear gooiden olie op het vuur door deze digitale plaat als aankondiging van de nieuwe ‘R36’ te brengen. De afbeelding lijken dan ook uit de brochure van Nissan zelf te komen en niet fanmade. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Roman Miah (@romanmiah)

GT-R R34 à la 2024

Een beetje autofan herkend in deze render meteen de R34. De algehele vorm lijkt op die van de oorspronkelijke R34 echter, loopt de daklijn wat scherper af. Aan de voorkant zien we een moderne versie van de originele R34 koplampen, maar lopen ze nu spits af en zijn ze voorzien van drie led-strepen. Deze moeten nu als dagrij-verlichting fungeren. Een kenmerkend detail van modernere auto’s.

De voorbumper heeft veel weg van de GT-R R35. Zo zitten de luchtopeningen en ledverlichting op dezelfde plek. Wel steken de openingen van de vernieuwde voorbumper meer uit. De achterlichten lijken op de kenmerkende lichten waar meerdere Skyline’s om bekend staan, echter is nu wel een zeer uniek diep 3D-effect toegevoegd voor een modernere look. Onder de achterbumper vinden we een diffuser met een dubbele uitlaat. Tussen deze uitlaten zit een derde remlicht, zoals je deze ook in de Formule 1 ziet. Als kers op de taart heeft de maker besloten om trouw te blijven aan het ontwerp van de originele sloffen van de GT-R. De klassieke zesspaaks velgen zoals we deze kennen zijn vrijwel onveranderd gebleven.

Coming this summer: Nissan GT-R ‘R36’

De positieve reacties op deze unieke render zijn de maker niet ontgaan en de rest van de wereld ook niet. Samen met Artisan Vehicle Design wordt de wagen nu echt gemaakt. Volgens de maker zal er veel koolstofvezel worden gebruikt en kunnen klanten zelfs het interieur volledig zelf samenstellen. Een digital-dash in plaats van klassieke tellers is zelfs een optie. Mocht je de wagen willen bemachtingen moet je een flink aantal pallets met keiharde contanten meebrengen. Er worden slechts 36 stuks gefabriceerd en elk project kost een kleine € 430.000. Hierbij moet je ook nog even jouw eigen Nissan GT-R R35 meebrengen. Pinnen of contant?

Carspots: Nissan GT-R ‘R36’

Foto’s: @romanmiah & @artisanvehicledesign

Niets meer missen van motoren of andere autonieuwtjes? Volg ons ook op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Ehab Abdelmola

Ehab Abdelmola

Gastredactie
Al sinds jong is deze auto- en techniek fanaat bezig met het bestuderen van hoe auto’s en hoe deze werken. Ehab deelt zijn passie graag met jullie op onze website, maar maakt ook video's op zowel zijn eigen als ons TikTok en Instagram-kanaal.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons