GLORY Collison 6
Foto: GLORY Kickboxing

‘S werelds beste kickboksers zijn klaar voor Glory Collision 6

Gisteren was het laatste moment voor nog wat trashtalk in aanloop naar het spektakelstuk, genaamd GLORY Collision 6. In een uitverkochte GelreDome vinden niet een, niet twee, maar drie titelgevechten plaats met als klapstuk; Tariq Osaro tegen Rico Verhoeven. Nog één keer konden de vechters elkaar aanvallen met woorden, voordat ze dat vandaag met hun vuisten mogen doen.

Osaro is een nieuwe tegenstander voor The King of Kickboxing en als we hem vragen naar het verschil tussen hem en de vorige tegenstanders van Verhoeven, reageert hij gevat. “Ze heten anders”, antwoordt Osaro met een grote glimlach. Kort daarna volgt een serieuzer antwoord. “Ik ben niet te gretig om het gevecht heel snel af te maken”, legt Cookie het verschil uit. Of dat betekent dat we een lang gevecht te zien krijgen, gaan we morgen zien.

Tariq Osaro de grote man op GLORY Collision 6.

De walk-out van Osaro is in ieder geval al iets om naar uit te kijken. Hef maakte speciaal voor de interim-kampioen de track Alle Smoke die te horen zal zijn als Osaro zijn weg naar de ring maakt. Op de vraag wat hij morgen gaat brengen in de ring, laat het antwoord zich dan ook raden: “Alle smoke!”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Noah’s Ark (@noahsark)

Wat er na de partij tegen Verhoeven in zijn planning zit, houdt Osaro in het midden. Want wil hij hierna liever een tweede partij tegen Verhoeven, of een rematch tegen Levi Rigters, de enige die Cookie in GLORY heeft verslagen? “Eerst dit gevecht, daarna kijken we wel waar GLORY mee komt”.

Is Rico Verhoeven de Baddest Man on the Planet?

Na al die jaren als zwaargewichtkampioen in het kickboksen, mag Verhoeven zich ook met recht mengen in de conversatie van Baddest Man on the Planet. Die strijd werd vorig weekend uitgevochten tussen Tyson Fury en Francis Ngannou. Dat Verhoeven zelf ook eens zo’n uitstapje gaat maken, is voorlopig nog niet aan de orde. Maar hij heeft met zowel Fury als Ngannou getraind en denkt best kans te maken: “Ik zou beide mannen een lastige partij kunnen geven, maar mijn focus ligt echt op dit weekend.”

GLORY Collison 6
Foto: GLORY Kickboxing

Zijn pijlen zijn dus nog steeds 100% gericht op de GLORY-titel. Hoe zelfverzekerd Osaro ook overkomt, Verhoeven is niet bang voor zijn tegenstander. De kampioen heeft veel meer ervaring en schat eigen kansen dus torenhoog in. “Ik lig mijlenver voor op hem. Toen ik in 2013 kampioen werd, speelde Osaro nog voetbal.”

Check hier de DAY1 Exclusive met Rico Verhoeven

Mohamed Touchassie maakt reuzenstap

Een van de verrassende namen op deze kaart is Mohamed Touchassie. De Nederlandse Marokkaan – uitkomend voor Marokko – valt op het laatste moment in voor Tarik Khbabez. Laatstgenoemde heeft zijn hand in de laatste week voor zijn titelpartij tegen Donegi Abena gebroken en moest dus afhaken. De ongeslagen Touchassie is nu naar voren geschoven als titeluitdager.

Dat is best opvallend te noemen, vooral gezien het gewicht waarop het gevecht plaatsvindt. Touchassie is namelijk kampioen bij Enfusion geweest in het weltergewicht en vocht voor GLORY eerder in het middengewicht. Nu gaat hij dus nóg een stap omhoog naar het lichtzwaargewicht en krijgt meteen de kampioen voor zijn kiezen. Maar het feit dat hij deze stap zet met vier dagen voorbereiding zegt eigenlijk al genoeg over deze talentvolle vechter.

Michael Boapeah gaat druk zetten

Het is nog maar twee jaar geleden dat Michael Boapeah zijn eerste professionele partij vocht. Nu, twee jaar later, krijgt hij de kans om middengewichtkampioen te worden op het allerhoogste podium. Dat wordt een pittige kluif, want zijn tegenstander Donovan Wisse is al vier jaar ongeslagen. Maar zelf is Boapeah overtuigd dat hij gaat winnen en hij legt uit waarom: “Ik ben anders, ik ben niet bang voor hem. Ik kom vooruit, ik ga druk zetten. Hij heeft nog nooit een tegenstander als ik gehad.” De messen zijn geslepen!

Titelgevechten (Vanaf 18:30 op Videoland):

 • Zwaargewicht kampioenschap
  Rico Verhoeven (k) vs. Tariq Osaro (ik*)
 • Middengewicht Kampioenschap
  Donovan Wisse (k) vs. Michael Boapeah (#1)
 • Licht-zwaargewicht kampioenschap
  Donegi Abena (k) vs Mohamed Touchassie (#9)

Hoofdprogramma

 • Hamicha vs. Diaguely Camara (Weltergewicht)
 • Serkan Özçağlayan vs. Ulric Bokeme (Middengewicht)
 • Ibrahim El Bouni vs. Ștefan Lătescu (Licht Zwaargewicht)
 • Jay Overmeer vs. Chico Kwasi (Weltergewicht)
 • Abraham Vidales vs. Ahmad Chikh Mousa (Vedergewicht)

Voorprogramma (vanaf 17:00 op YouTube en Facebook):

 • Don Sno vs. Gino van Steenis (Weltergewicht)
 • Robin Ciric vs. Ismail Ouzgni (Weltergewicht)
 • Soufian Abdelkhalek vs. Figueiredo Landman (Weltergewicht)

*Interim Kampioen

GLORY Collison 6
Foto: GLORY Kickboxing

GLORY Collision 6 volg je bij DAY1 op de socials en na afloop lees je alles over het event op de website! 

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons