Hamicha GLORY
Instagram: @hamicha_official

Publiekslieveling Hamicha na blessure terug op GLORY Collision 6

De kaart van GLORY Collision 6 wordt beter en beter. Er stonden al drie titelgevechten op het programma en daar komt nu ook nog eens een absolute publiekslieveling bij. Op 4 november keert Mohamed Mezouari – beter bekend als Hamicha – na twee jaar eindelijk terug in de GLORY ring tegen Diaguely Camara.

De afgelopen jaren kon Hamicha door blessureleed niet in actie komen voor GLORY. Een groot gemis voor de kickboksorganisatie, want de Marokkaanse Nederlander – die uitkomt voor Marokko – is een grote belofte en een van de meest geliefde vechters uit de vijver van GLORY. Hij heeft een indrukkend record van 40-2 met 30 knock-outs en wordt mede door zijn spectaculaire stijl gezien als toekomstig kampioen.

Hamicha gaat voor de GLORY titel

Tot nu toe heeft Hamicha vier partijen gevochten voor GLORY. Hij won ze alle vier in de eerste ronde op (technische) knock-out. Tijdens Collision 3 in oktober 2021 maakte Hamicha opnieuw indruk door Samuel Dbili in de eerste ronde 3 keer tegen de grond te slaan. Dat was hét moment voor titelgevecht tegen toenmalig kampioen Cédric Doumbé. Helaas gooide blessures roet in het eten en moest Hamicha twee jaar lang toekijken.

Instagram: @hamicha_official

Nu is Hamicha dus klaar om zich opnieuw een weg richting de titel te vechten. De eerste horde is Fransman Diaguely Camara. Tijdens GLORY 88 won Camara op jurybeslissing van Ilyass Chakir. Op dit moment staat de Fransman op nummer 9 in de weltergewichtranking van GLORY. Een overwinning op Hamicha (nummer 2 in de ranking) zou voor Camara een gigantische prestatie zijn.

GLORY Collision 6 = vuurwerk

Het moet in het Gelredome in Arnhem een avond vol vuurwerk worden. Met drie titelgevechten en topvechters als Hamicha en Serkan Ozcaglayan is het niveau ongekend hoog. Hieronder vind je een overzicht van de gevechten die tot nu toe bekend zijn.

  • Rico Verhoeven – Tariq Osaro (Titelgevecht zwaargewicht)
  • Donegi Abena – mohamed touchassie (Titelgevecht licht-zwaargewicht)
  • Donovan Wisse – Michael Boapeah (Titelgevecht middengewicht)
  • Hamicha – Diaguely Camara (weltergewicht)
  • Serkan Ozacaglayan – Ulric Bokeme (middengewicht)
  • Abraham Vidales – Ahmad Chikh Mousa (vedergewicht)
Hamicha Glory

Om niets meer te missen van alle DAY1 content volg je ons op social media en abonneer je op onze nieuwsbrief

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons