Nieky Holzken; Nieky Holzken poserend op zijn Instagram
Instagram: @niekyholzken

Nieky ‘The Natural’ Holzken staat open voor een rematch tegen Sexyama

Nieky Holzken vecht momenteel bij ONE Championship en hier versloeg hij op 28 januari de Japanse superster Yoshihiro ‘Sexyama’ Akiyama. Die laatste kan zijn verlies niet verwerken en daagt The Natural nu uit voor een rematch, maar wel met andere regels. Dit keer moeten de rondes van de superfight omgedraaid zijn en de nadruk op het MMA liggen. 

Het gevecht op 28 januari was een mix van Muay Thai, MMA en gewoon boksen. Aan MMA en Muay Thai zijn de mannen echter niet toegekomen. In de eerste ronde – waar er enkel gebokst werd – sloeg Nieky de legendarische Japanner tegen het canvas. Na het gevecht keerde Nieky terug naar het vechtershotel samen met zijn vrouw en zoon. Hier kwam hij Sexyama weer tegen. Dit keer zonder handschoenen en met een cameraman bij zich.

MMA-rematch

Nieky vertelt dat er een voorstel gedaan is door de Japanse Yoshihiro Akiyama om een rematch te doen. Dit keer met de focus op Mixed Martial Arts. In een interview met de mannen van Buiten de Kooi vertelt Nieky: “Hij heeft mij aangeboden om een rematch te doen met de eerste ronde MMA en ik heb dit aanbod geaccepteerd.”

Een officiële aankondiging vanuit ONE Championship is nog niet gedaan, maar omdat beiden het gevecht willen lijkt deze er op korte termijn wel te komen. Net als vorige keer zal het wederom een superfight zijn waarbij drie verschillende vechtstijlen worden gecombineerd. Dit keer zal de eerste ronde alleen niet in het voordeel zijn van Holzken, maar van Sexyama.

Nieky Holzken

Nadat The Natural vetrok bij kickboksorganisatie GLORY, tekende hij bij ONE Championship. In deze Aziatische competitie heeft de vechter uit Helmond nog geen titel op zijn naam weten te schrijven, maar zoals we Nieky kennen gaat hij geen uitdaging uit de weg. Nadat hij voor de tweede keer heeft afgerekend met Sexyama is de kans op een titelpartij groot. Nieky vecht bij ONE in verschillende stijlen, waaronder Muay Thai en MMA. Dit maakt hem een ideale titelkandidaat voor een vechter binnen de rankings die op zoek is naar een grote uitdaging tegen iemand van kaliber.

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram. Lees hier wie er het hardst kan slaan, Rico Verhoeven of Tom Aspinall? 

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons