Nieky Holzken; Nieky Holzken vecht op 28 januari tijdens ONE 165 tegen Sexyama
Instagram: @niekyholzken

Nieky Holzken treft ‘Sexyama’ tijdens ONE 165 met unieke regels: boksen, muay thai én MMA

Voor Nieky Holzken wordt de avond van zondag 28 januari een hele bijzondere. Tijdens ONE 165 vecht The Natural een partij met unieke spelregels. De eerste ronde wordt gevochten onder de regels van het boksen, de tweede ronde muay thai en de derde ronde MMA. Ook de tegenstander van Holzken is een opvallende figuur: Yoshihiro Akiyama, ook wel bekend als Choo Sung-hoon of Sexyama.

ONE 165 vindt plaats in Tokyo, Japan. Naast Holzken en Akiyama komen ook andere bekende namen als Superlek Kiatmoo9, Sage Northcutt en Marat Grigorian in actie. ONE Championship organiseert gevechten in verschillende disciplines, dus op één avond zien we MMA, kickboksen én grappling van wereldniveau.

Zeldzaam gevecht

Nieky Holzken staat bij het grote publiek bekend als legendarische (kick)bokser die onder meer GLORY-kampioen is geweest. Zijn tegenstander Yoshihiro Akiyama is juist een doorgewinterde MMA-vechter. Doordat ONE Championship gevechten in verschillende disciplines organiseert, is dit de perfecte plek voor een clash tussen deze twee stijlen met in elke ronde een andere discipline.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Natural (@niekyholzken)

In de eerste ronde wordt dus alleen gebokst. De 40-jarige Holzken is daarbij hoogstwaarschijnlijk in het voordeel, gezien zijn ervaring en staat van dienst in die sport. In de tweede ronde vechten de mannen door onder de muay thai-regels, waarbij ook trappen, knieën en ellebogen toegestaan zijn. Als Sexyama de eerste twee rondes overleeft, lijkt de 48-jarige Japanner in de derde ronde meer kans te maken onder de MMA-regels. Dan mag het gevecht dus naar de grond gebracht worden, waar Akiyama een gevaar is voor Holzken.

Nieky Holzken op jacht

Hij mag inmiddels de 40 gepasseerd zijn, maar Holzken denkt nog niet aan stoppen. Zelfs na een carrière van meer dan 20 jaar als prof, is de honger naar een wereldtitel nog steeds aanwezig. In het verleden lukte dat Holzken al als kickbokser van GLORY, maar een titel bij ONE Championship ontbreekt nog.

De afgelopen jaren waren de resultaten van Holzken wisselvallig. Zijn record bij ONE Championship is nu 4-4 (3 KO’s), maar zijn laatste twee partijen verloor The Natural. Na zijn laatste partij tegen Arian Sadikovic onderging Holzken een operatie aan zijn elleboog, waar hij al een poos last van had. Nu dat hersteld is, hopen we een topfitte Holzken te zien.

Vechtende realityster: Sexyama

In Nederland is Yoshihiro Akiyama misschien niet zo’n bekende naam. Maar in Azië is hij een enorme ster. Dat heeft verschillende redenen. De Japanner heeft een lange staat van dienst als vechtsporter. Zo won hij als judoka gouden medailles tijdens de Aziatische kampioenschappen en Aziatische Spelen. Als MMA-vechter (16-7-2, 7 KO’s) vocht hij jarenlang in de UFC tegen onder meer Michael Bisping en Vitor Belfort. Hij heeft relatief veel partijen verloren, maar zorgde altijd voor entertainment in de kooi.

Niet alleen door zijn sportieve prestaties werd Akiyama een legende in Azië. Door zijn charmante voorkomen en afgetrainde lijf kreeg hij de bijnaam Sexyama. Ook was de stijlvolle Japanner met Koreaanse roots te zien in reality-series als Physical 100 op Netflix. In die serie namen 100 kandidaten uit verschillende sportdisciplines het tegen elkaar op in fysieke challenges, om te kijken met welke achtergrond je het perfecte lichaam krijgt.

ONE 165: Superlek vs. Takeru

Voor ONE 165 is een blik vol met grote namen opengetrokken. In het main event verdedigt de Thaise kampioen Superlek Kiatmoo9 zijn wereldtitel in het vlieggewicht tegen Takeru Segawa. In het co-main event staat nog een titelpartij op het menu. Kade Ruotolo verdedigt zijn lichtgewichttitel in submission grappling tegen de Noor Tommy Langaker.

Naast de twee titelpartijen springt ook de naam van Sage Northcutt in het oog. De Amerikaan vocht op 19-jarige leeftijd al in de UFC. Na een harde knock-out in 2019 – waarbij hij acht breuken in zijn gezicht opliep – heeft Super Sage vier jaar langs de zijlijn gestaan. Vorig jaar maakte hij een succesvolle rentree met een submission in de eerste ronde. Northcutt is nog steeds pas 27 jaar oud en heeft dus nog genoeg tijd om zichzelf de geschiedenisboeken in te knokken.

Een andere oud-bekende van het Nederlandse publiek is Marat Grigorian. De Armeens-Belgische kickbokser vocht jarenlang voor GLORY en pakte daar zelfs de wereldtitel in het lichtgewicht. Grigorian is de laatste man die de huidige kampioen Tyjani Beztati wist te verslaan in 2019. De avond van 28 januari is dus goed gevuld met vechters van wereldklasse.

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om geen vechtsportnieuws te missen! 

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons