Netflix GTA
Foto: Rockstar Games

Netflix springt in op de ‘GTA hysterie’ en biedt klassiekers op streamingsdienst aan

Netflix is al lang niet meer de online videotheek zoals het ooit startte. Anno 2023 biedt de service ook games aan en nu we even moeten wachten op Grand Theft Auto 6 kondigt de service drie iconische GTA games voor de mobiele telefoon aan. Mocht je nog geen telefoonverslaving hebben is onze grote vriend met de rode N daar om ons hiermee te helpen. 

Noteer 14 december in de agenda, want dan dropt “Grand Theft Auto The Trilogy: The Definitive Edition” op Netflix. In deze trilogie zitten onder andere GTA III, GTA Vice City en GTA San Andreas. Drie knallers die ons terugbrengen naar een tijd dat we ons een dagje ziek konden melden op school om thuis te gamen.

Netflix Games

Om ervoor te zorgen dat je thuis of onderweg jouw favoriete GTA game kunt spelen zijn de games speciaal geremasterd voor mobiele apparaten. Met een Netflix-abonnement kun je de games dadelijk downloaden via de app. Om als eerste de game in jouw lunchtijd te kunnen spelen moet je wel even pre-registreren. Zo ben je als eerste op de hoogte wanneer de games uitkomen. Het is dan ook niet nieuw dat Netflix games dropt. Op het moment van schrijven staan er ruim 80 games in de app en hiervan is het leeuwendeel gebaseerd op eigen films en series.

Grand Theft Auto The Trilogy

Voor de jonge lezer is misschien nog niet elke GTA uit deze serie bekend, dus hieronder spoileren we even de storyline van elke Grand Theft Auto die in deze trilogie zit.

Netflix x GTA III

GTA III werd voor het eerst gelanceerd in 2001 en was een ab-so-lute gamechanger. Het is de eerste GTA in een 3D-wereld en waar je niet lineair de levels hoefde te voltooien. In het fictieve New York, in GTA Liberty City, speel je als Claude. Deze dude wordt door zijn vriendin bedrogen tijdens een bankoverval en moet vanaf de bodem opklimmen naar de Amerikaans misdaadtop. GTA II is revolutionair vanwege de non-lineaire gameplay en een interactieve wereld waarin spelers zich kunnen onderdompelen. Van het kapen van auto’s tot het ontwijken van de politie, GTA III biedt een ongekende mate van vrijheid en keuze, waardoor het een mijlpaal is in de gaming-geschiedenis.

Netflix x GTA San Andreas

Dé GTA waar de meeste spelers mee zijn opgegroeid en waarvan de meeste cheatcodes nog in het geheugen gegrift staan. GTA San Andreas speelt zich af in de vroege jaren 90 in Los Angeles, beter bekend als Los Santos. Je speelt in deze, in 2004 uitgebrachte, game als Carl Johnson, aka CJ. Deze draaideurcrimineel keert na de moord op zijn moeder terug naar zijn oude buurt. Hier werkt hij zich op van een gangbanger naar kingpin. San Andreas breidt de grenzen van open-wereld gameplay uit met een enorme kaart die drie grote steden en verschillende landelijke gebieden omvat. Geïnspireerd op Californië en Nevada. De game introduceert ook nieuwe elementen zoals karakteraanpassing, een breed scala aan voertuigen en zelfs de mogelijkheid om te zwemmen en vliegen.

Netflix x GTA Vice City

Als je fan bent van de film ‘Scarface’ ben je ook fan van GTA Vice City. Deze game neemt je mee terug naar de good ol’ 80’s compleet met neonlichten, de Lamborghini Countach en jetset gangsterelite. Je speelt als Tommy Vercetti, een gangster die net uit de gevangenis is vrijgelaten en naar Miami, aka Vice City, wordt gestuurd door zijn oude baas, Sonny Forelli. De gameplay omvat het uitvoeren van missies voor verschillende criminele kopstukken, het opbouwen van een eigen misdaadimperium en het verkennen van de uitgestrekte stad.

Om niets meer te missen van al het GTA nieuws volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over GTA en Tech check je via deze link al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons