Lamborghini Countach
Foto: Bonham Cars

De gecrashte Lamborghini van Jordan Belfort kan binnenkort van jou zijn!

Als je een auto- en filmliefhebber bent komt deze witte bolide uit Bologna je bekend voor. De Lamborghini Countach uit de Wolf of Wall Street wordt nu geveild. De geschatte opbrengst voor dit autowrak is tussen de $ 1.500.000 en 2.000.000. Mocht je dus een goedgevulde sok met geld onder jouw matras vinden en als Jordan Belfort door het leven willen gaan is dit je kans. 

Naast een stukje filmgeschiedenis is de wagen zelf ook speciaal. De Lamborghini Countach is een limited edition die speciaal voor de kopers in de Verenigde Staten is geproduceerd. Van het 25th Anniversary model werden er wereldwijd slechts 658 geleverd en anno 2023 staan er meer modellen op het autokerkhof dan op de weg. Deze laatste die nu geveild wordt zou hier dan eigenlijk ook prima tussen passen. Een likje verf en wat plamuur doet echter wonderen en als je een film- en autoliefhebber bent is deze Countach dé auto die je zoekt.

Luxe Lamborghini Countach

In betere dagen reed je met deze Lamborghini Countach door het zonnige New York met een grote grijns op het gezicht. De Italiaanse stier is uitgerust met 5.0-liter twaalfcilinder die maar liefst 461 paarden en 501 Newtonmeter koppel onder de kap heeft zitten. Deze krachten worden overgebracht op een handmatige vijfbak. Mocht je deze in een zo’n kort mogelijke tijd willen doorschakelen zit je binnen 5 seconden op de 100 km/u en bereik je in een gillende vijfde versnelling de topsnelheid van 295 km/h.

Lamborghini Countach
Foto: Bonhams

Niet alleen de prestaties van de Lamborghini Countach waren in 1989 buitengewoon. De auto verwierf een sterrenstatus door zijn openslaande deuren, extravagante interieurstyling (waar Jan de Bouvrie waarschijnlijk de leiding over had) en celebs die maar al te graag in het beestje gezien werden. De mannen uit Bologna deden bij deze speciale versie nog een schepje erbovenop en plaatste een torenhoge achterspoiler, speciale logo’s, grotere sideskirts en een kleinere grill op de wagen. Dit alles kostte je een kleine $ 145.000.

Mannen memorabilia

Voor de geschatte veilingwaarde van 2 miljoen dollar krijg je niet alleen total losse Countach, maar ook speciale items uit The Wolf of Wall Street. Zo wordt de auto geleverd met een speciaal kostuum die Jordan Belfort droeg in de film, krijg je twee crew-hoodies, een door Scorsese gesigneerd klapbord en regisseursstoel. Je moet wel even reizen als je wil meebieden, maar als je de wagen weet te scoren kun je onderweg terug wel genieten van de film. Je krijgt namelijk ook 2 Dvd’s cadeau.

Carspots

Foto’s: Bonham Cars

Om niets meer te missen van alle DAY1 content volg je ons op social media en abonneer je op onze nieuwsbrief

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons