GTA 6
Foto: GamingBible

Dit is alles wat jij moet weten over de game van de eeuw: GTA 6

In 2013 kwam de laatste Grand Theft Auto uit en nu 10 jaar later komt er een nieuwe heilige graal onder de games in zicht. De precieze releasedate van GTA 6 is nog niet bekendgemaakt, maar online maakt de geruchtenmolen overuren. In dit artikel hebben we de geruchten op een rij gezet en weet je wat je kunt verwachten van de zestiende Grand Theft auto. 

Online wordt gesuggereerd dat GTA 6 zal droppen in 2024 of 2025, maar Rockstar Games heeft dit nog niet bevestigd. In december zal Rockstar een trailer droppen en onze redactie maakt overuren om de precieze datum als eerste te weten. De nieuwe Grand Theft Auto mag dan nog niet uit zijn gebracht, maar online worden gameplay beelden en screenshots zo snel mogelijk verwijderd. Welke beelden op waarheid berusten blijft altijd de vraag, want ook Rockstar houdt de lippen tot aan de release op elkaar.

‘Bienvenidos a Miami’

Will Smith zong ooit in zijn nummer Miami over de schoonheid van de stad en het lekkere weer. Zoals bekend zijn de steden in de Grand Theft Auto games afgeleid van echte wereldsteden en Miami keert terug als Vice City in GTA 6. De geruchten zijn dat er een grotere map komt die groeit naarmate je verder komt in de gameplay. Dit principe werd ook bij eerdere GTA-games zoals Vice City en San Andreas toegepast.

Releasedatum GTA6

In 2020 hintten Rockstar job postings al naar een nieuw deel en tech-journalist Tom Henderson heeft het over een release tussen april 2023 en maart 2024. Wat hier van waar is moeten we afwachten, want naast dat Rockstar bekend staat om hun goede games is er nog één ding dat opvalt: de maker levert vaak later op dan gepland. Geduld is een schone zaak zullen we maar zeggen, want als we de geruchten moeten geloven wordt dit de beste Grand Theft Auto ooit.

Wapens en gadgets

Verschillende online leaks lieten ons zien dat het weapon wheel blijft, maar het wapendepot nu ook aan jouw character hangt. Wie denkt dat er geen bazooka in een sok past heeft het mis, want in GTA 6 is dit mogelijk. Naast het gefacelifte weapon wheel, zullen er in de nieuwe Grand Theft Auto ook items zijn die je een tijdelijke boost geven in de game.

Main characters GTA 6

Er wordt gesuggereerd dat er twee main characters in de game zullen zijn. De namen van deze personages zijn, Lucia en Jason. De switch die ook in GTA 5 zit, zal blijven bestaan. De characters zullen samenwerken om Vice City te veroveren. Het gerucht gaat dat de personages zijn gebasseerd op het wereldberoemde boevenkoppel Bonnie en Clyde.

Gevaarlijke dieren

Als je denkt aan Miami flitsen de beelden van speedboten, witte stranden en vette nachtclubs door je hoofd. De stad heeft echter ook een gevaarlijke kant; als je de stadsmuren verlaat kun je namelijk oog in oog komen met alligators. De geruchten gaan dan ook dat deze en vele andere dieren worden toegevoegd aan de game. Het is dan ook niet de eerste keer dat Rockstar veel dieren in een game verwerkt. Dit deden ze eerder al bij Red Dead Redemption en verschillend Grand Theft Auto games.

Woest weer in GTA 6

Om het echte leven zo goed mogelijk na te bootsen worden orkanen, overstromingen en omvallende bomen volgens insiders toegevoegd aan de game. Moeder Natuur zal jouw avondje gamen dan ook flink kunnen verpesten, want door de levels heen zal deze realistische toevoeging je doen dwingen tot het maken van andere keuzes. Mocht dit waar zijn hopen we dat Rockstar in GTA 6 een paraplu toevoegt aan het wapen-arsenaal.

GTA 6

Realistische gameplay

De geruchten worden niet bevestigd door Rockstar. Alles wat online lekt, verdwijnt binnen no-time van het web. De game-franchise bevestigd hier eigenlijk de geruchten mee en we kunnen aannemen dat GTA 6 next-level gaat worden. Volgens verschillende fora draait de game op Rage 9 Engine. In Jip-en-Janneketaal betekent dit dat de graphics ultra realistisch zullen zijn. Dit zal er ook voor zorgen dat de game onwijs veel data bevat. Deze onderstaande fanart showt ons hoe de game er ongeveer uit zal zien.

Joe Rogan

Naast een realistische gameplay zal de game ook uitgerust worden met een radiostation die de wereldberoemde podcast van Joe Rogan afspeelt. Zo kun je naast het rijden van sportauto’s, tegenstanders omleggen en een vliegshow boven Miami geven nu ook meer leren over politiek, filosofie en sport.

GTA 6 op next-gen consoles

Om de game te kunnen spelen moet je nog even wachten, want de verwachte releasedate is in 2025. De game zal naar verwachting alleen uitkomen op de next-gen consoles (Playstation 5 & Xbox Series X). De geruchten zijn allemaal nog niet geverifieerd, maar we kunnen een onwijs vette game verwachten die GTA 5 overstijgt. Spaar je snipperdagen dus alvast, want deze zul je rond 2025 keihard nodig hebben!

Bron: GTABASE.com

Als je dit een vet artikel vond, volg ons dan ook even op social media en schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons