Michael Boapeah
Foto: GLORY Kickboxing

Michael ‘The Time Bomb’ Boapeah is klaar om te exploderen op Collison 6

Het lange wachten is voorbij voor Michael The Time Bomb Boapeah, want vanavond mag hij op Glory Collision 6 het opnemen tegen Donovan Wisse voor de middengewicht titel. De tijdbom stormt de ranglijsten dit jaar binnen en door zijn explosieve prestaties in de ring mag hij het na slechts één jaar opnemen tegen drievoudig wereldkampioen Donovan Wisse. In aanloop naar de partij spreken we Michael. 

De pas 23-jarige kickbokser uit Den Haag zou in eerste instantie op 7 oktober tegen Donovan Wisse vechten. Wisse haakte af door ziekte en Boapeah was op zijn zachtst gezegd not amused. Nu een kleine 2 maanden later vindt het gevecht zijn doorgang op Glory Collision 6. De verwachtingen zijn hooggespannen en The Time Bomb is klaar om vanavond te exploderen.

Er wordt gesuggereerd dat Donovan een stapje te groot zou zijn, maar de eerste bel moet nog klinken. Als je met een tegenstander in de ring staat win je dan liever in de eerste ronde met een makkelijke knock-out of wil je vijf rondes lang domineren en op punten winnen?

”Normaal wil je het eigenlijk zo snel mogelijk gehad hebben, maar ik denk dat ik voor deze tijd deze partij wel gewoon vijf rondes lang wil knokken. Niemand kan na de partij dan nog wat zeggen. Ik ben klaar voor de 5 rondes en heb er super hard voor getraind. Het is niet pas acht weken dat we hiervoor trainen. Ik train al zeker een jaar lang naar dit moment toe. Ik ben er klaar voor”

Michael Boapeah

Jij en Donovan zijn beide jonge vechters met een doel voor ogen. Donovan wil laten zien dat hij de koning binnen de middleweights en je wil hem van de troon trappen. Als je de ring instapt ben je een emotionele vechter of een verstandige?

”Een verstandige, al lijkt dit soms voor de buitenwereld niet zo. Ik gebruik wel mijn hersenen, maar er zit natuurlijk altijd een beetje emotie bij. Ik moet zeggen dat ik een goede mix van beide heb.”

Is de naam Donovan ‘The Dreamchaser’ Wisse een naam die angst aanjaagt bij jou?

”Totaal niet, het is maar een naam en of die een echte Dream Chaser is gaan we zien tegenover mij. Maar zijn naam doet me helemaal niets; ik moet hem kapot maken zodat mijn droom uitkomt. Dat gaat ook zeker gebeuren!”

Ze noemen jou ‘The Time Bomb’, leg even uit hoe je aan deze bijnaam komt?

”Ja, ik kom aan die bijnaam omdat ik vroeger veel woedeproblemen had. Ik kon mijn woede niet goed beheersen. Dat ging toen ik jonger was tijdens sparringsessies dan soms ook niet zo goed. Ik werd dan helemaal gek en explodeerde als een bom eigenlijk als een bom. Hierdoor kreeg ik deze bijnaam. Nadat ik een paar tegenstanders koud sloeg vond ik ook wel dat deze bijnaam bij mij hoort.”

Heb je een vuurtje in jezelf waarom je moet vechten en wat is het dat dit vuurtje aanhoudt?

”Ik vecht om om een betere toekomst te krijgen voor mijzelf, mijn familie en de mensen die altijd echt in mij geloofden. Dat is mijn grootste motivatie. Als ik moe wordt of iets komt dat in me op en dat geeft me een beetje extra power om weer door te gaan.”

Op social media en tijdens de persconferenties lijkt het soms of jullie weinig respect voor elkaar hebben tot de eerste bel gaat, is dit ook zo?

”Kijk, hij staat gewoon in de weg van mijn droom, weet je. Er is geen tijd om lief tegen elkaar te doen. Ik zeg wat ik denk en wat ik bijna zeker weet. Dat dit er soms niet zo vriendelijk uit komt kan ik niets aan doen. Verder is het gewoon business, ik ken hem niet persoonlijk en kan ook niet zeggen dat hij een slechte kerel of klootzak is. Hij staat gewoon in de weg van mijn droom, hierdoor kunnen er soms wat lelijke dingen uitkomen. Het is verder niet persoonlijk!”

Michael Boapeah

Wat maakt Michael Boapeah in de ring zo speciaal dat kickboksfans op 4 november naar jou moeten kijken?

”Ja, ik zoek altijd het gevecht op ook al willen ze niet tegen mijn vechten forceer ik ze. Ik denk dat dit het allerbelangrijkste is, want je komt om een potje knokken te zien. ik forceer ze toch om met mij te vechten. Ik kom letterlijk gewoon om te rammen en ik denk dat de mensen datleuk vinden.”

Jullie gaan er als de nieuwe generatie een hopelijk mooie pot van maken, maar als je jouw voorspelling moet geven vanavond, wat is deze?

”De winst en op wat voor manier weet ik niet. Ik heb getraind voor 5 lange rondes hel. Het belangrijkste is dat ik win en mezelf gelukkig maak. Ik ga een showtje geven, dat zeker!”

Cooldown met Michael Boapeah

Favoriete cheatmeal?

”Ik ben ook dol op Surinaams en Antilliaans eten. Dus nasi, een pasteitje, rijst met bruine bonen hou ik van. En niet te vergeten witte chocoladekoekjes”

Favoriete vechtsporter op dit moment en waarom?

”Deontay Wilder, ik hou van zijn verhaal!”

Welke sneaker zou je elke dag dragen en waarom?

”Channel Low Top Trainier, want je kunt deze onder alles matchen”

Wat is jouw droomauto? 

”Volkswagen Tiguan R-Line”

#TeamRico of #TeamCookie?

”Team Cookie man, Afrika!”

Foto’s: Glory Kickboxing

Als je dit een vet interview vind, volg ons dan ook even op social media en schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons