Jarno Errens; Jarno weet naar twee verliespartijen nu wel zijn eerste overwinning te pakken
YouTube Still: Jarno errens

De Nederlandse Jarno Errens pakt zijn allereerste overwinning in de UFC

”Niemand geloofde meer in me”, zegt Jarno Errens. Hij pakte gisternacht zijn allereerste overwinning in de UFC, na twee eerdere verliespartijen is daar dan toch Errens zijn eerste overwinning. De laatste Nederlander die voor hem een overwinning in de UFC wist te bemachtigen was Alistair Overeem, geen schande om je aan dat rijtje toe te voegen. 

Afgelopen weekend was het weer tijd voor de ‘UFC Fight Night’. Eerder vertelde Errens al aan ons waarom het zo belangrijk was om deze partij te winnen en dat ze je bij nog een verliespartij zo op straat kunnen zetten. “Dat scenario houd ik zeker in mijn hoofd. We hebben wel een contract getekend voor 4 partijen, maar in deze wereld kunnen ze van je af wanneer ze dat willen. Dus ben ik mij daar heel erg bewust van. Dat geeft mij juist de drive om in de voorbereiding echt alles uit de kast te halen,” aldus de vechter. Naast de overwinning van de Nederlandse Errens, was er nog genoeg spektakel diezelfde avond. Zo werd er zelfs iemand gebeten tijdens het gevecht

Eerste overwinning voor Jarno Errens

Gelukkig heeft die de UFC geen twijfel gegeven om zijn contract eerder te laten ontbinden. Errens behaalde zijn overwinning tegen debutant, Steven Nguyen. Die vechter wist zijn route naar de UFC via de ‘Dana White’s Contender Serie’ te bewandelen. In dit programma zoekt de UFC-baas naar nieuw talent en kunnen ze met een gevecht een contract verdienen.

Jarno wist deze partij tegen de Amerikaanse vechter volledig te domineren en de jury’s te overtuigen van zijn kwaliteiten. Die waren unaniem van mening dat de Nederlander het gevecht gewonnen had.

Jarno Errens een gevaar voor de featherweight divisie

In het interview kort na de wedstrijd waarschuwde Errens zijn potentiële tegenstanders van de featherweight divisie: ,,Het is een harde sport. Als je verliest, kent niemand je, maar ik denk dat iedereen na vanavond kennis heeft gemaakt met de echte Jarno Errens. Ik heb laten zien dat ik een gevaar ben voor de hele divisie. De afgelopen weken was ik volledig gefocust op dit gevecht.” Overigens won de Nederlander ook nog een leuke bonus met zijn gevecht. Met zijn gevecht tegen Nguyen wist hij de prijs voor ‘fight of the night’ te winnen. Errens won daardoor ook nog 50.000 dollar bovenop zijn gevecht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door UFC (@ufc)

Braziliaans hapje

Naast de overwinning van de Nederlander Errens gebeurde er op dezelfde avond ook nog iets opmerkelijks. In een gevecht tussen de twee Brazilianen, Igor Severino en Andre Lima zorgde Severino voor een wel heel bijzonder incident. De Braziliaanse vechter Igor Severino beet in een moment van waanzin in de arm van zijn tegenstander. Het incident dat halverwege in de tweede ronde plaatsvond, leidde tot een directe diskwalificatie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door UFC (@ufc)

Tatoeage

Severino, die achterstond in de wedstrijd, liet zich tijdens een clinch van zijn slechtste kant zien. De afdruk van zijn gebit in Lima’s huid was het pijnlijke bewijs van zijn daad. Lima, die de pijn uitschreeuwde, koos voor een opmerkelijke manier om met de situatie om te gaan. Dat deed die door de bijtafdruk te laten tatoeëren, vergezeld van de tekst ‘U got fucking bit bonus’.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mascote (@andremascote__)


De actie van Severino werd niet licht opgevat door de UFC-organisatie. UFC-president Dana White kondigde aan dat Severino per direct uit de organisatie wordt gezet, benadrukkend dat bijten het ergste is wat je kunt doen in de sport. Als troost verdubbelde White de winstbonus van Lima naar 50.000 dollar, als erkenning voor het ongebruikelijke leed dat hij moest doorstaan.

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niets meer te missen! Check hier hoe Ryan Garcia en Devin Haney het tegen elkaar gaan opnemen!

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons