Devin Haney; Op 20 april nemen de twee boksers het tegen elkaar op
Foto: DAZN

Op 20 april nemen Devin Haney en Ryan Garcia het tegen elkaar op in de ring

De boksfans worden de laatste tijd alleen maar getrakteerd op topgevechten, tussen gigantische namen. Voorbeelden hiervan zijn gevechten als Ngannou vs Anthony Joshua, Deontay Wilder vs Joseph Parker. Niet alleen de gevechten die we hebben gehad waren een spektakel, maar de gevechten die eraan zitten te komen, zijn ook om van te smullen. Een gevecht waar we flink naar uit kunnen kijken is Ryan Garcia vs Devin Haney. 

Op 20 april nemen de twee boksers het tegen elkaar op voor de WBC Super Lightweight titel. De titel, die nu nog bij Devin Haney is, zal Garcia maar al te graag willen overnemen van hem. Het is een gevecht waar al megaveel fans lang naar uit keken. Beide boksers zitten in de vorm van hun leven en kunnen het zich niet permitteren om een verlies op hun record toe te voegen. Sinds december is Garcia al aan het vragen om een titelgevecht tegen Haney, nu heeft die dan toch eindelijk zijn zin.

Verleden

De twee vechters zijn geen onbekende van elkaar. Ze hebben al vaker tegen elkaar gevochten in de amateurtijden van beide boksers. Het is ook niet dat ze een of twee keer tegen elkaar gevochten hebben, nee zijn elkaar al zes keer eerder tegengekomen in de boksring. Het ironische daarvan is dat ze allebei drie keer van elkaar gewonnen hebben (3-3). Dat betekent dus dat iemand op voorsprong gaat komen in de onderlinge resultaten tegen elkaar. Veel boksfans waren dan ook van mening dat gevecht al veel eerder had moeten komen, wegens de geschiedenis die de twee al met elkaar hebben.

Devin Haney

Devin zal in het titelgevecht tegen Ryan Garcia zijn perfecte record nog niet willen opgeven. De teller van overwinningen staat inmiddels al op 31 bij hem, dat terwijl die er nog niet een partij verloren heeft. Wat bijzonder aan zijn overwinningen is dat hij in zijn professionele carriere nog geen knock-out op zijn naam heeft staan. Ondanks dat blijft die wel de grote favoriet om de partij te winnen. Een verrassende nederlaag zou natuurlijk ongelooflijk schadelijk zijn. Haney heeft nog niet eens zijn top bereikt en kan zich nu geen nederlaag veroorloven in een gevecht waar hij een duidelijke favoriet is. Vooral als je bedenkt dat Garcia slechts één gevecht verwijderd is van een KO-verlies, moet Haney winnen.

Ryan Garcia

Voor Garcia is het een jaar later een nieuwe kans om te bewijzen dat hij inderdaad bij de top vechters hoort. Daarvoor hoeft hij niet eens als winnaar uit de bus te komen om dat statement te maken. Als Garcia een verrassing weet te realiseren? Dan zal hij zonder twijfel een ander niveau van sterrendom bereiken en effectief de blijvende effecten van het KO-verlies tegen “Tank” Davis hebben uitgewist, wat overigens zijn enige verlies in professioneel boksen is. Hoewel Garcia zich goed herstelde in december tegen Duarte, een taaie, duurzame vechter, kwam de overwinning niet gemakkelijk. Garcia liet een twijfelachtige, ineffectieve versie van de shoulder roll zien en verloor enkele rondes. Maar hij liet opnieuw zijn geprezen kracht en ongelooflijke snelheid zien om de KO te leveren.

Check hier alles over GLORY 91. Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niets meer te missen!

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons