Jake Paul
Instagram: @jakepaul

Jake Paul laat weten klaar te zijn voor de wereldtitel boksen!

Jake Paul is druk bezig met zijn voorbereidingen om Andre August op 15 december alle hoeken van het canvas te laten zien. Op zijn X-account laat hij zien dat er geen genoegen wordt genomen met iets minder dan de wereldtitel. Hij laat weten: “Doubt me all you want, I’m coming for the world championship.”

Het is druk rondom de influencer en bokser Jake Paul, zo komt hij in aanmerking voor een MMA-gevecht tegen UFC-veteraan Nate Diaz, publiceerde hij een aantal maanden geleden zijn eigen documentaire en vecht hij in augustus opnieuw tegen een profbokser. Zelf laat hij weten voor deze laatste klaar te zijn, maar sceptici herinneren Paul eraan dat hij zijn partij tegen – een andere profbokser – Tommy Fury verloor.

Zo reageert een iemand dat hij Paul zijn mentaliteit alleen maar kan  prijzen met ‘This man is a pure defination of determination, discipline and hardwork for real’, terwijl een ander reageert met ‘Your power is decent, but that’s about it. I doubt you’ll become a legitimate world champ. I’m not hating – but it’s unlikely.’

Bokscarrière op het spel

Ook met een objectieve kijk kun je zeggen dat Jake Paul zijn tegenstander een gunst doet door aan zijn eigen skills te werken. In het interview met TMZ Sports vertelt Jake het volgende over zijn gevecht tegen de 35-jarige pro: “Hij is een beest, hij is een hond en hij komt om te winnen. Dit is zijn moment om het te maken of te breken als bokser.” Jake heeft sinds zijn bokscarrière enkel op grote evenementen gevochten, maar heeft niet dezelfde weg gelopen als de rest van de bokswereld. Tegen Jake Paul vechten is sinds een hele korte tijd al een eer geworden.

Record Jake Paul (7-1-0)

De vriend van Jutta Leerdam wist van zijn 8 profpartijen 7 te winnen waarvan 4 op knock-out. Tussen deze 7 winsten zitten niet de minste namen. Zo won Jake van de UFC-veteranen Nate Diaz, Tyron Woodley (2*) en Anderson Silva. Verder is het portfolio van Paul gevuld met andere influencers en één profbokser met de naam Tommy Fury.

Het broertje van een van de allergrootste boksers ter wereld, Tyson Fury, versloeg Jake Paul na 8 rondes op split-decision. Net zoals de meningen over Jake Paul verdeeld zijn, geldt dit ook voor dit gevecht. Fury wist niet volledig te domineren als de profbokser tegen de influencer. Paul wil dan nu ook laten zien dat hij bij de ab-so-lu-te top hoort en pakt nu geen andere UFC-veteranen of influencers, maar profboksers. De volgende die hem opwacht in Orlando is Andre August.

Geen moneyfight

Waar Jake normaal gesproken de rol van ‘Bad Boy’ aanneemt in aanloop naar de gevechten blijft het momenteel erg rustig. Dit zal niet komen, omdat Jake veel volwassener is geworden. Voor het gevecht tegen August hoeven er geen pay-per-views verkocht worden en wordt er gevochten in het Caribe Royale Resort waar slechts 3000 man in kunnen. In het interview met TMZ Sports, maakt hij duidelijk dat zijn enige zorg is om zijn vaardigheden te verbeteren en een grotere uitdaging aan te gaan tegen een kerel met meer overwinningen en knock-outs op zijn naam. De keuze om nu geen echte grote naam uit de vechtsport uit te dagen, maar te werken aan zijn record maakt zijn uitspraak om wereldkampioen te worden geloofwaardiger. Of Jake zijn hoge verwachtingen waar kan maken zien we op 15 december 2023.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jake Paul (@jakepaul)

Meer over de wereldwijde vechtsport lezen? Volg ons op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons