Jake Paul
Facebook: Jake Paul

Jake Paul verrast met zijn volgende tegenstander en skipt KSI en Fury

Haat hem of hou van hem, één ding staat buiten kijf: Jake Paul neemt zijn bokscarrière behoorlijk serieus. Zijn nieuwe, verrassende, tegenstander bewijst dat. Op 15 december stapt Paul de ring in tegen de Amerikaanse bokser Andre August. August is een bokser met een 10-1-1 record, vijf van die overwinningen via knock-out. Jake Pauls eigen record is 7-1 met 4 knock-outs.

Met het aannemen van dit gevecht hoopt Jake Paul zijn geloofwaardigheid als bokser op te krikken. Waar hij het in het verleden vooral opnam tegen influencers en MMA-vechters, wil hij zijn criticasters met deze partij de mond snoeren. “Ik ben een professionele bokser en ik wil wereldkampioen worden. Dus om het pad naar grootheid na te jagen, moet ik het opnemen tegen mensen die hun hele leven al boksen”, zegt Paul bij zijn aankondiging.

Geen KSI of Fury voor Jake Paul

De keuze voor Andre August als tegenstander zagen weinig mensen aankomen. Er zijn namelijk meer voor de hand liggende opties voor Paul. Zo hangt er al jarenlang een partij tegen Britse Youtuber KSI in de lucht. De twee vinden zichzelf de absolute top van de ‘Youtube-boksers’, maken elkaar online het leven zuur en hebben allebei verloren van Tommy Fury. Dit leek dus een logische match-up, maar Paul bewandelt een ander pad.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jake Paul (@jakepaul)

Over Tommy Fury gesproken: ook hij was een logische tegenstander geweest. Het broertje van de legendarische Tyson Fury is immers een professionele bokser die zijn hele leven al in de ring staat. Eerder dit jaar draaiden Fury en Paul al een partij tegen elkaar. Dat gevecht eindigde in een split decision in het voordeel van de Brit. Een split decision is vaak een mooie gelegenheid voor een rematch, maar die laat voorlopig dus nog op zich wachten.

Meer over de wereldwijde vechtsport lezen? Volg ons op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons