Hoeveel geld verdienen de F1-coureurs in 2025?

Aan het einde van de maand vinden de testdagen van de Formule 1 weer plaats, waarna twee weken later de eerste race van het seizoen in Australië van start gaat. Ook ditmaal zullen er weer voldoende races te zien zijn, vol spektakel en sensatie, maar de coureurs doen dit natuurlijk niet voor niets. Wij waren benieuwd naar wat de rijders uit de koningsklasse nu precies per jaar verdienen. En we kunnen alvast verklappen: het is meer dan je denkt!

Max mag ruim 100 miljoen dollar bijschrijven

Voor het nieuwe seizoen hebben de nodige wisselingen plaatsgevonden. Zo zijn er een aantal coureurs overgestapt naar een ander team en zijn er ook veel debutanten bijgekomen. Dit betekent dat er ook veel nieuwe contracten zijn afgesloten. Het ideale moment voor de rijders om het beste salaris uit de onderhandelingen te halen.

Laten we beginnen bij de bestbetaalde coureur, al zal dat geen verrassing zijn: onze eigen Max Verstappen. Max is pas 27 jaar en heeft inmiddels al vier wereldkampioenschappen op zijn naam staan. Afgelopen seizoen liet hij opnieuw zijn klasse zien door met de RB20 zijn directe concurrent Lando Norris achter zich te houden. Zelfs toen de snelle bolide een aantal races niet meewerkte, bleef Max rustig en hield hij voldoende afstand om het kampioenschap op tijd veilig te stellen. Aan deze uitzonderlijke prestaties hangt natuurlijk een flinke beloning.

Op dit moment verdient de Nederlander zo’n 65 miljoen dollar per jaar. Maar daar houdt het voor Verstappen niet op. Naast de bonussen die hij bij Red Bull kan verdienen, heeft hij ook meerdere samenwerkingen met grote merken. Alles bij elkaar opgeteld zal zijn geschatte inkomen vermoedelijk ruim boven de 100 miljoen dollar per seizoen uitkomen.

Slechts één directe concurrent voor Verstappen

Van alle rijders is er eigenlijk maar één die in de buurt komt van Verstappen. Lewis Hamilton tekende voor dit seizoen bij Ferrari en ontvangt daar waarschijnlijk 60 miljoen dollar. Daarnaast heeft de Brit nog samenwerkingen en lucratieve deals via Ferrari, waardoor zijn geschatte inkomen voor dit seizoen richting de 100 miljoen dollar zal stijgen.

Na Hamilton volgt een groot gat, waarna zijn teamgenoot Charles Leclerc op de lijst verschijnt. Dit seizoen zal de Monegask een bedrag van 34 miljoen dollar bijschrijven. Op de vierde plaats vinden we de oudste en meest ervaren rijder van de grid: Fernando Alonso. De Aston Martin-coureur heeft tot nu toe al 401 races gereden en zal voor het komende seizoen een mooi bedrag van 20 miljoen dollar verdienen. Een gigantisch verschil ten opzichte van zijn teamgenoot Lance Stroll, die het zal moeten doen met ‘slechts’ 3 miljoen dollar.

McLaren deed het afgelopen seizoen bijzonder goed, en dat was vooral te danken aan Lando Norris. Hij verdient in het nieuwe seizoen dan ook een logische 20 miljoen dollar, terwijl Oscar Piastri 6 miljoen dollar zal zien staan op zijn loonstrookje.

 

Nieuwelingen en debutanten komen nog niet in de buurt van het grote geld

Buiten de top vijf zien we de salarissen al snel afnemen. Bovenaan deze categorie staat Mercedes-rijder George Russell met een jaarinkomen van 15 miljoen dollar. Daarna volgen Carlos Sainz en Pierre Gasly met elk 10 miljoen dollar per jaar. Na deze drie heren daalt het salaris onder de grens van 10 miljoen dollar.

In de onderste regionen van de lijst vinden we vooral de debutanten en jongelingen terug. Zo mogen Oliver Bearman en Liam Lawson elk een bedrag van 1 miljoen dollar tegemoetzien, terwijl Jack Doohan en Isack Hadjar het waarschijnlijk moeten stellen met een salaris tussen de 500.000 en 1 miljoen dollar.

Hoewel racen in een F1-bolide waarschijnlijk de droom is van iedere autoliefhebber, kleven er natuurlijk ook risico’s aan. Ondanks de grote aandacht voor veiligheid is het in het verleden soms flink misgegaan. De vraag is dan ook: zou jij 24 races durven rijden voor nog geen miljoen dollar?

Deel dit artikel

Nick de Jong

Nick de Jong is sinds 2025 actief bij DAY1. Naast zijn rol als juridisch ondersteuner binnen de overheid, verdiept hij zich al sinds 2015 in cryptocurrencies. Hij is gefascineerd door de technologie achter digitale valuta en de maatschappelijke impact ervan. Met zijn specialisaties in blockchain en marktanalyses zet Nick zich in om ingewikkelde cryptovraagstukken toegankelijk en begrijpelijk te maken voor een breed publiek.

Copyright © 2025 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons