Lewis Hamilton
Foto: Wikimedia Commons

Spektakel in de Formule 1: Ferrari wil Lewis Hamilton strikken voor 2025

Het team van Ferrari is achter de schermen keihard bezig om Lewis Hamilton binnen te halen voor het Formule 1 seizoen van 2025. De info komt van het doorgaans goedgeïnformeerde Formu1a.unoAls we de geruchten mogen geloven, gaat de zevenvoudig wereldkampioen naast Charles Leclerc rijden. 

Hamilton verlengde in 2023 zijn contract bij Mercedes met twee jaar, maar door een slimme ontsnappingsclausule kan hij eerder vertrekken. Hiermee zou hij zijn achttiende seizoen niet bij Toto Wolff, maar bij Fred Vasseur beginnen. De geruchten van deze aardverschuiving worden gesterkt door verschillende Italiaanse en Spaanse media.

Details onbekend

Details van het nieuwe contract zijn onbekend, maar dat er gesprekken lopen tussen de Britse kampioen en Ferrari wordt al langer gesuggereerd. Hamilton is ontevreden met de resultaten van het team en zal in de rode mantel op jacht willen gaan naar zijn achtste wereldtitel. De komst van Hamilton betekent dat Sainz, van wie het contract aan het eind van dit jaar afloopt, vertrekt bij Ferrari. Volgens AS zijn de onderhandelingen tussen het team en de Spanjaard vastgelopen en zet de coureur zijn zinnen op een transfer naar Audi, Aston Martin of Mercedes.

Terug naar de top met Lewis Hamilton

Ferrari wil met het aantrekken van Lewis Hamilton terugkeren naar de bovenste plek in de ranglijst. In de afgelopen jaren probeerde Alonso en Vettel het al, maar zij vertrokken met lege handen. Naast een welwillende Ferrari-president, staat Hamilton ook op goede voet met teambaas Fred Vasseur. Tijdens het laatste kerstdiner van Ferrari gaf hij toe dat hij elke week met Lewis spreekt. Hoewel niemand zijn opmerkingen destijds in verband bracht met een mogelijk F1-contract, lijkt deze er nu toch te komen.

Het nieuwe Formule 1 seizoen kent een recordaantal van 24 Grand Prix en als je wil weten wanneer deze starten kijk je hier. Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram!

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons