Liam Lawson; Liam Lawson staat naast zijn Toyota Supra
Instagram: @rtwenty3

De Auto Van: Alpha Tauri coureur Liam Lawson en zijn getunede Toyota Supra

Het racetalent Liam Lawson uit Nieuw-Zeeland verving in het F1-seizoen van 2023 zijn buurman van het eiland verderop; Daniel Ricciardo. De 21-jarige coureur weet zichzelf in de kijker te spelen door in het laatste deel van het seizoen punten te pakken en beter te presteren dan teamgenoot Yuki Tsunoda. Niet alleen op de baan maakt Liam goede keuzes, want in zijn garage staat een getunede Toyota Supra waar de Nieuw-Zeelander nu een vlogje over maakt. 

JDM-liefhebbers opgelet. Liam Lawson blijkt een fijne vriend te zijn die zich niet alleen in de glitter en glamour van de Formule 1 interesseert, maar ook in Japanse iconen. Zijn nieuwe Toyota Supra A90 belichaamt deze passie en met wat hulp van AUTOID maakt hij de Aziatische krachtpatser geheel eigen. In een nieuwe video op YouTube lijkt hij dan ook een bijzondere carrièreswitch te maken, want in de video geeft hij aan ‘vanaf nu YouTuber’ is, terwijl hij in de BMW M2 van een vriend onderweg is.

De smaak van Liam Lawson

De opvallende Toyota Supra van Liam Lawson is gewrapt in een opvallende turquoise kleur, maar het blijft niet bij een simpele wrap. Liam wil iets unieks en samen met de mannen van AUTOID hebben ze dit in elkaar geflanst. De Supra is onder andere voorzien van retro futuristische dagrijverlichting, custommade breedset sloffen, carbon skirts rondom, een verhoogde achtervleugel en semi-slicks. Deze laatste zal Liam dan ook hard nodig hebben, want niet alleen buiten de kap is er flink aan de wagen geknutseld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AUTOID (@autoid)

Getunede Toyota Supra

In de Supra ligt standaard een B58 motorblok van BMW. Om het in Jip-en-Janneketaal uit te leggen; dit is een motorblok dat veel getuned wordt en veel potentie heeft hiervoor. Dat laatste heeft de Formule 1 coureur zich dan ook niet twee keer laten zeggen. Waar normaal 340 pk en 500 Newtonmeter koppel uit het blok wordt geperst komt hier nu een stapje bovenop. Door het plaatsen van een custommade uitlaat zonder katalysator, cold-air intake en stage 2 chiptune levert de wagen nu 450 pk en ongeveer 600 Newtonmeter koppel.

YouTube Liam Lawson

In de eerste vlog van Liam check je de Supra, maar ook hoe hij denkt over auto’s. Niet alleen op de baan lijkt de coureur een fijne vriend, ook hierbuiten. Mochten de volgende video’s dus net zo leuk worden als deze eerste raden we je zeker aan om jezelf te abonneren op de Nieuw-Zeelander. ”Make sure u like, subscribe and comment”, eindigt hij de video!

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over auto’s check je via deze link al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons