GTA VI; een screenshot van GTA VI gegenereerd door AI
X: @Brandoncoggin18

Officiële vacature Rockstar Games hint naar releasedate binnen 12 maanden!

Geruchten over de releasedatum van GTA VI circuleren al maanden online en na een nieuwe vacature van Rockstar Games komt een officiële datum in het vizier. Het lijkt er nu dan ook op dat de geschiedenis zich herhaalt, want bij GTA V werd de release ook vroeg in het jaar aangekondigd en kwam de game pas vele maanden later.

‘s Werelds beroemdste gamefranchise heeft al zijn medewerkers opgedragen om de laatste hand aan GTA VI op kantoor te volbrengen. Dit doen zij omdat er eerder vele leaks naar buiten kwamen. Zelfs de officiële trailer stond al uren voor de eigen planning op X. Om herhaling te voorkomen, draagt het bedrijf haar medewerkers op om enkel op kantoor te werken. Het lijkt er dan ook op dat de makers de game zo snel mogelijk willen releasen. Een nieuwe vacature van Rockstar Lincoln lijkt dit dan ook te bevestigen.

Advertentie GTA VI

De vacature beschrijft een tijdelijke positie met een contractduur van 12 maanden, wat wijst op de afronding van GTA 6. Aangezien Rockstar momenteel geen andere grote projecten heeft en de gewoonte heeft om alle sub-studio’s bij grote titels te betrekken, lijkt de vacature direct verband te houden met GTA 6. Helaas wordt de game zelf niet expliciet genoemd, maar online lijken fans het door deze nieuwe vacature zeker te weten: GTA VI wordt gereleased in de komende 12 maanden.

Rockstar localisation job position might suggest that GTA VI will be released in the next 12 months.
byu/TwistLT inGTA6

Hoewel de vacature veelbelovend lijkt, is de verwachting nu wel dat de game niet vóór het tweede kwartaal van 2025 zal verschijnen. Dit is voor fans – inclusief wijzelf op de redactie – dan ook een grote teleurstelling.

Vertraging Rockstar Games

Het is belangrijk om te weten dat Rockstar heel soms zijn eigen deadlines haalt. Vooral als je kijkt naar de verschillende Grand Theft Auto en Red Dead Redemption games. Dus ondanks dat de vacature een suggestie opwekt dat de game in de eerste helft van 2025 lanceert, is de kans groot dat het spel opnieuw uitgesteld gaat worden. In de wandelgangen wordt dan ook gepraat over een lucratieve lanceringsdatum rond de feestdagen van 2025.

Check hier ook de gelekte e-mails van Rockstar Games die suggereren dat GTA VI bijna klaar is. Volg ons ook op InstagramFacebook en Threads.

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons