Langverwachte GTA VI; een wallpaper met het GTA VI logo in het midden
Foto: DeviantArt

Gelekte mails van Rockstar suggereren dat GTA VI bijna klaar is!

Hoewel de precieze releasedatum van het langverwachte spel GTA VI nog onbekend is en 2025 voor velen ver weg lijkt, geven recente gelekte e-mails hoop dat deze datum dichterbij is dan we denken. Er wordt gezegd dat de ontwikkelaars momenteel de laatste hand leggen aan de game. Hiermee zouden we sneller dan verwacht terug kunnen keren naar het iconische Vice City. 

De trailer van GTA VI, die vorig jaar december werd uitgebracht, zorgde voor grote opwinding binnen de gamegemeenschap. De hype rondom het spel is ongekend binnen de game-industrie. Het is daarom goed om te horen dat de makers nu in de afrondende fase van de ontwikkeling zijn.

Genoeg van alle lekken

Rockstar, het creatieve brein achter de GTA- en Red Dead Redemption-games, verzoekt zijn gameontwikkelaars om vijf dagen per week, dus elke werkdag, op kantoor te zijn. Dit om het ontwikkelingsproces van de game op tijd af te ronden. Volgens Jenn Kolbe, hoofd publiciteit bij Rockstar, is dit besluit genomen om ‘productiviteit’ en ‘veiligheidsredenen’ te bevorderen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vaulted Mag (@vaultedmag)

Met ‘veiligheidsredenen’ verwijst ze naar het lek-incident van september 2022, waarbij tientallen video’s van de nog niet voltooide game uitlekten. Ook werd Rockstar gedwongen de bekende trailer eerder online te zetten vanwege een lek. Met zo’n grote hype proberen veel mensen natuurlijk informatie te vergaren waar mogelijk.

Een lancering waardig voor GTA VI

Wat productiviteit betreft, merkte Kolbe op dat Rockstar ‘tastbare voordelen’ heeft gezien bij het werken op kantoor. “Door deze veranderingen nu door te voeren, bevinden we ons in de beste positie om de volgende Grand Theft Auto te leveren met de kwaliteit en afwerking die nodig is”, zei ze. “En natuurlijk moeten we de lancering de aandacht geven die een spel van deze omvang verdient.” De precieze releasedatum blijft vooralsnog onbekend, maar volgens geruchten is de volgende trailer niet ver weg. Voor nu kunnen we alleen speculeren wanneer we terugkeren naar Vice City…

Benieuwd naar hoe de map eruit zal zien van de langverwachte GTA VI? Klik hier om er meer over te weten en volg ons ook op InstagramFacebook en Threads. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om nooit meer iets te missen van DAY1!

Deel dit artikel
Thijmen Oort

Thijmen Oort

Online editor
Journalist in spé Thijmen is hard onderweg naar een glansrijke carrière. Met zijn interesses voor extreme sports, tech en auto's is hij bij DAY1 aan het juiste adres om zijn vlotte pen te gebruiken. Thijmen is open-minded en verdiept zich graag in alles waar het mannenhart een sprongetje van maakt!
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons