UFC 298; De aankondingskaart voor UFC 298
Foto: UFC

Dit is alles wat jij moet weten voor UFC 298: Volkanovski vs. Topuria

It’ssssss time, zal het zaterdagnacht galmen door het Honda Center in Anaheim, Verenigde Staten. UFC 298 is een kaart om naar uit kijken, met grote namen als Alexander Volkanovski, Ilia Topuria en Robert Whittaker zal het smullen worden. Voor de Nederlandse kijkers zal het een latertje zijn, maar als je fan bent van MMA het opblijven wel waard.

Nog maar twee maanden tot UFC 300, maar voor die tijd hebben we nog genoeg om naar uit te kijken. Met de aankomende kaart worden we flink verwend, maar ook UFC 299 doet niet onder vergeleken met de kaarten die we hebben gehad. Namen als Sean O’Malley en Dustin Poirier zijn 10 maart aan de buurt.

Main-event van UFC 298

Het main-event van UFC 298 wordt verzorgd door Volkanovski en Topuria. Het is het enige gevecht van de avond waarbij de belt op het spel staat. Het belooft een spektakel te worden, Topuria heeft nog geen partij verloren en wil dat graag zo houden. ‘Volk’ komt van een verliespartij tegen Islam Makhachev en is niet van plan die lijn door te trekken. Hoewel de belt nu nog bij Volkanovski is, was die gisteren heel even bij zijn Spaanse tegenstander. Tijdens de persconferentie deed Topuria een ‘McGregortje’, hij pakte de belt van de tafel af en hield hem bij zich. Er is dus al genoeg spanning tussen de twee en dat zou tot een mooi gevecht moeten komen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ESPN MMA (@espnmma)


Co-main event UFC 298

Voor het co-main event van UFC 298 geeft Dana White ons een middleweight gevecht tussen twee top tien vechters uit de divisie. De nummer drie van die lijst is Whittaker, hij verloor zijn laatste gevecht tegen de huidige kampioen, Dricus Du Plessis. In de tweede ronde werd hij knock-out geslagen door Du Plessis. Paulo Costa heeft een beter momentum in aanloop naar dit gevecht. Hij won zijn laatste gevecht tegen Rockhold, door middel van een unanieme beslissing van de jury. Hoewel die een lange tijd uit de roulatie is geweest, is die wel van mening dat hij bij een overwinning een kampioensgevecht verdiend.

@espnmma #paulocosta #robertehittaker #ufc #ufc298 #faceoff #secretjuice ♬ som original – AV music

Geoff Neal vs Ian Garry

Het Ierse talent staat dit weekend weer in de ring en zit vol met zelfvertrouwen. Ian Garry is in aanloop naar dit gevecht al meerdere gyms langsgegaan om te trainen. Dat leverde niet veel goeds op voor de Ier. Zo hij is bij veel gyms weggestuurd, omdat hij zich niet kon aanpassen aan de regels van de sportschool. Een voorbeeld hiervan is de gym van weltherweight-champion Leon Edwards, daar is hij niet meer welkom. Inmiddels heeft de Ier zijn plekje wel gevonden. Hij traint nu in de gym van Charles Oliveira. Garry won zijn laatste gevecht tegen Magny en is nog steeds ongeslagen. Voor Neal is het een tijdje geleden dat hij de octagon betrad. Maart 2023 was de laatste keer voor de vechter, toen verloor hij door middel van een submission tegen Rakhmonov.
@betr Ian Machado Garry didn’t let Magny speak during the press conference 😳 #ufc #mma #ufc292 #iangarry #ianmachadogarry #neilmagny ♬ original sound – Betr

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram. Lees hier over hoe Jake Paul zijn zinnen op UFC-vechter Sean Strickland zet.
Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons