GTA 6; Florida Joker in de rechtbank
Foto: Rockstar Games & still @realfloridajoker

Florida Joker stopt juridische strijd met Rockstar en zet in op rol in GTA 6

If you can’t beat them, join them moet ‘The Florida Joker’ gedacht hebben. Na maandenlang gedreigd te hebben om Rockstar games aan te klagen voor het gebruik van zijn personage in de trailer, wil hij nu graag samenwerken. Lawrence Sullivan, zoals hij echt heet, vindt dat het succes van GTA 6 mede aan hem te danken is en dat een rol als voice-over op zijn plek is. 

The Florida Joker werd bekend in 2017 nadat hij in Miami, AKA Vice City, werd opgepakt voor het zwaaien met een pistool. Toen de politie op de ‘crime scene’ arriveerde zagen ze iemand met neongroen haar, gezichtstatoeages en een opvallende manier van praten. De mugshot die van Lawrence werd genomen op het bureau ging viraal en vormt nu zeven jaar later een inspiratiebron voor een van ‘s werelds grootste games.

GTA 6 rechtszaak

Net als de rest van de wereld heeft ook ‘Florida Joker’ de trailer van ‘s werelds meest geanticipeerde game gezien. Kort na de release van de trailer, plaatste Sullivan op TikTok een video waarbij hij de situatie uitlegde en hij een sterk vermoeden heeft dat het personage uit de trailer op hem gebaseerd is. In een daaropvolgende video pakt hij het harder aan en geeft hij aan Rockstar games te willen aanklagen. In de video laat hij de gelijkenissen van de persoon uit de trailer met hemzelf zien. Hij vertelt: “We moeten praten. Jullie moeten me een miljoen of twee geven.”

@lawrence.sullivan0 #gta6 #gta6new #gtaonline #gta6joker #florida #maimijoker #gta6 #floridajoker #miami #305 #727 #gta6trailer #thejoker #facetattoos #jokersmile #dc #fyp #joker ♬ original sound – Lawrence Sullivan

‘Laatste waarschuwing’

Kort na het plaatsen van deze video verft Sullivan zijn haar paars om nog meer te lijken op het personage uit de trailer. In deze video laat hij weten dat Rockstar een kleine drie dagen heeft om te betalen. Mocht de gameontwikkelaar dit niet doen stuurt hij zijn advocaten op hun af. Deze video werpt wederom weinig vruchten af en in een nieuwe poging laat hij weten dat dit zijn laatste waarschuwing is voor het gebruik van zijn mugshot in de nieuwe trailer.

Hij eist 5.000.000 dollar en hij geeft het bedrijf tot 11 januari – zijn verjaardag – om een reactie te geven. Hij heeft nu met zijn advocaten gesproken en een brief naar Rockstar gestuurd. “Het is een gekkenhuis en dit is de laatste waarschuwing. Ik ben net terug uit Miami en Californië en heb met mijn advocaten gepraat. Als we niet voor mijn verjaardag, 11 januari, een reactie krijgen, ondernemen we juridische actie. Ik wil nu 5.000.000 dollar.”

@lawrence.sullivan0 #take2 #gta #gta6 #gta6 #gta6trailer #miamijoker #florida #facemask #jokersmile #fyp #foryou #hahahahaha #california #airport #batman #rockstar ♬ original sound – Lawrence Sullivan

Tip van binnenuit

De video’s van ‘The Joker’ lijken weinig vruchten af te werpen. Roger Clark, stemacteur van Red Dead Redemption 2, geeft in een interview een tip aan Sullivan. Hij drukt hem op het hart dat een rechtszaak niet gaat werken en Rockstar precies weet waar ze wel en niet mee weg komen. Hij geeft hem dan ook graag een tip als mede-creator. ”Mensen zoals jij proberen het bedrijf al decennialang aan te klagen, ze hebben advocaten man. Ze weten precies waar ze wel en niet mee weg kunnen komen. Als ik jou was, zou ik de bekendheid die ze zojuist in je schoot hebben geworpen in je voordeel gebruiken. Vind een manier om er geld aan te verdienen, want je krijgt nog geen baan bij Home Depot met dat gezicht.”

Stemacteur in GTA 6

Lawrence lijkt geluisterd te hebben, want hij wil Rockstar Games niet meer aanklagen. In plaats daarvan wil hij samenwerken met het bedrijf. Hij neemt wederom een video op en dit keer laat hij weten dat hij graag samenwerkt. Hij wil er nog steeds aan verdienen, maar komt wel met minder eisen. Zo wil hij geen 5.000.000 dollar meer ontvangen, maar neemt hij genoegen met 50.000 dollar. “Laten we doen wat juist is. Laat mij de stem van het personage zijn. Kom op, man. Ik ben de reden dat het spel nu zo gehypet is.”

@lawrence.sullivan0 Gta we got to talk #gta6 #fyp #jokerchallenge #jokerface #batman #fishing #beach #food #dog #sunset #life #joker #gta5 ♬ original sound – Lawrence Sullivan

Of Rockstar nu wel gaat reageren blijft de vraag, maar ‘The Florida Joker’ doet er alles aan om zijn graantje mee te pikken uit deze wereldwijde hype. Inmiddels heeft hij er al van kunnen profiteren, want door alle media-aandacht heeft hij al meer dan 45.000 volgers op social media.

Check hier ook alle geruchten rondom de nieuwe Grand Theft Auto game. Vergeet ons niet te volgen op InstagramFacebook en Threads om niets meer te missen over GTA 6.

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons