Ferrari film
Foto: NEON & Lorenzo Sisti

Dit zijn de puristische raspaarden uit dé autofilm van 2024 momenteel waard

In dé autofilm van 2024, met de naam Ferrari, spelen niet alleen de acteurs een grote rol. Sterker nog, de film is gevuld met zeldzame Ferrari’s die anno 2024 een hoop waard zijn. Er zit echter een klein addertje onder het gras. Dat is dat de racewagens die in de film worden gebruikt nagemaakt zijn. Neil Layton (maker van filmauto’s) vertelt aan Car and Driver dat je zulke kostbare Ferrari’s niet zomaar op de set kunt brengen om mee te racen, ”ze zijn onbetaalbaar.”

Vraag aan een kind om een auto te tekenen en hij tekent een rode sportwagen. Dit zijn de wijze woorden die de legendarische Enzo Ferrari ooit uitspreekt als er naar zijn merk gevraagd wordt. De rode sportwagens met het paard op de neus kennen een rijke geschiedenis. Als il capo Enzo niet doorzette, had Ferrari niet bestaan zoals we het nu kennen. In de zomer van 1957 verkeert de autobaas in een crisis. Het gaat niet goed met Ferrari, zijn huwelijk loopt stuk en er wordt geworsteld met de rouw van zijn overleden zoon. Enzo is radeloos en weet geen uitweg meer. Hij kiest er daarentegen voor om door te pakken en niet bij de pakken neer te gaan zitten. Met zijn laatste hoop en geld wil hij het bedrijf en zijn privéleven redden. Nog één race die bekend staat als de ‘Mille Miglia’.

Dure ‘Ferrari’ film

In de film krijg je veel verschillende vintage Ferrari’s te zien, allemaal uitgevoerd in het originele Rosso Corsa. In de film wordt er geracet van Brescia naar Rome. De waarde van deze raceauto’s varieert enorm en overtreft de waarde van veel bekende filmvoertuigen, zoals Dom’s 1970 Dodge Charger uit The Fast and the Furious of de Lamborghini Countach uit The Wolf of Wall Street. Althans, als deze ‘echt’ waren. ”Aangezien de film zich in 1957 afspeelt, bestaan sommige voertuigen, zoals de Ferrari 801, bijvoorbeeld niet. Dus moesten we elke auto tot in het kleinste detail repliceren en kopiëren. Dit was niet mijn eerste film met auto’s uit een bepaalde periode, maar het is wel de eerste waarbij we raceauto’s moesten kopiëren die niet (meer) bestaan. Dat was een enorme uitdaging”, vertelt Neil Layton.

Technisch gezien heeft Layton het over één ding mis: echte raceauto’s van Ferrari – of degenen die wel bestaan – hebben waardes die variëren van zeven tot negen cijfers. We kijken dan naar de prijsindicatie van ‘s werelds bekendste autoverzekeraar voor klassieke sportbolides: Hagerty.

#5: Lancia-Ferrari D50: $ 2,000,000

#4: Ferrari 250 GT TdF: $ 6,500,000

#3: Ferrari 500 TRC: $ 8,000,000

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Keno Zache (@kenozache)

#2: Ferrari 335 Sport: $ 36,000,000

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rossocorsa (@rossocorsa)

#1: Ferrari 315 Sport: $ 36,000,000

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niets meer te missen van de Ferrari Film.

Deel dit artikel
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons