flynt 956

Dit is alles wat je moet weten over The Gentlemen Cruiser!

In de nieuwe aflevering van The Gentlemen’s Club testen Qucee en Jay-Jay samen de meest luxe jachten van Nederland. Een van deze jachten is de volledig handgemaakte Flynt 956, of zoals eigenaar Robert-Jan Sanders hem noemt; ‘The Gentlemen Cruiser.’ Waarom hij deze naam heeft gekregen en wat dit jacht voor Robert zo bijzonder maakt legt hij aan ons uit.

Mannen houden van adrenaline, snelheid en dingen waar het hart een stukje sneller van gaat kloppen. De Flynt 956 is een stukje mannenspeelgoed dat hier zorg voor draagt. De Porsche van het water is niet alleen snel, maar ook elegant en gedetailleerd. Robert-Jan vertelt hierover: ”als je een Flynt bezit kun je daar trots op zijn, want het is geen twaalf in een dozijn.”

Technische verfijning

We vragen aan Robert-Jan hoe hij in de business is gerold en waarom hij begonnen is met het bouwen van de ‘Gentlemen Cruiser.’ Hij vertelt: ”Gedurende 20 jaar ben ik importeur en dealer geweest van USA boten. Ik vond het tijd worden om eens iets echt aparts te maken met een tijdloze vorm en veel details. Dit heb ik gedaan om de markt een stukje terug te geven in de vorm van een luxe sportboot. Iets leuks, iets eigens iets unieks; een Flynt 956.” Dit is hem in onze ogen dan ook gelukt, want de performance van deze sportauto op het water iets waar je mond van open valt. Het sportjacht is bijzonder volgens Robert-Jan door de volgende kenmerken: ”Vormtaal, Design en custom details. Een Flynt 956 is anders dan alle andere jachten.”

flynt 956

Snelheidsmonster

De diepe V-vorm zorgt ervoor dat de boot door het water glijdt wanneer de gashendel naar beneden wordt gejaagd. De Flynt 956, zoals hij in het boekje staat, heeft een topsnelheid van 92 km/u per uur, maar je kunt ook lekker cruisen met je maten. Met een volle tank en snelheid van 46 km/u haal je 555 km. Kortom, je hoeft ook niet steeds op de porto contact op te nemen met de lokale autoriteiten om te vertellen dat je zonder benzine op het open water bivakkeert.

High end waterpret

Als je het hebt over details heb je het over de Flynt 956. Het luxejacht, hoe we hem van Robert-Jan eigenlijk niet mogen definiëren, is ontworpen met oog voor luxe en detail. De cabine is voorzien met een zonnelounge waar je al jouw maten kunt neerzetten met een blikje bier. Het is op het jacht dan ook dé plek om te praten over voetbal, bier en werk. Mocht je het hier té warm krijgen kun je doorlopen naar het verlengde zwemplatform en een duikje nemen. Hierna afspoelen is geen probleem, want ook daar heeft Robert-Jan aan gedacht. De praktische douche volstaat om niet heel de dag het zout op je lippen te proeven.

Handarbeid

Robert-Jan vertelt ons dat een Flynt 956 volledig handgemaakt wordt. ”Met de klant kijken we naar de wensen zijn voor ons maatwerk. Wil je het exterieur bijvoorbeeld in een naturele teak kleur, hoe wil je dat de bekleding eruit ziet en wat zou je extra willen op jouw Flynt 956. Als we hier uit zijn gekomen beginnen we met het casco op te bouwen bij onze polyester-fabriek. Wanneer het casco is gecreëerd, gaat de boot naar een jachtschilder voor een custom metallic kleur. Uiteindelijk eindigt de boot op ons werf waar de afbouw gerealiseerd wordt. Hierbij kun je denken aan kabelbomen, motoren, de aftimmering van de cabine en hardware”, zegt de eigenaar en oprichter.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FLYNT YACHTS (@flyntyachts)

Omdat het handwerk is gaat een Flynt 956 niet over één nacht ijs. Het is een tijdrovend proces waarbij perfectie wordt nagestreefd. Het bouwen is dan ook niet makkelijk om een sportjacht zoals deze in elkaar te timmeren. ”Het proces is ingewikkeld, omdat de vormen lastig te maken zijn en tijdrovend. Alles moet geperfectioneerd worden naar het hoogste niveau. Ook de details zijn allemaal handwerk. Dit betekent dat de gemiddelde bouwtijd van een 956 ligt op 4 maanden.”

The devil is in the details

Waar het in de Verenigde Staten draait om bigger, better best; is dit bij Flynt niet het geval. Het sportjacht is dan ook niet heel groot, maar daarentegen niet minder. Het 9,56 meter lange schip is voorzien van vele luxe details, die het een lust voor het oog maken. Zo zijn er in de cabine racestoelen van RECARO geplaatst, is er een kijkraam in de boeg geplaatst en worden alle openingen afgewerkt met sportieve honingraat inlegdelen. The devil is in the details en Robert-Jan is dan ook onwijs trots op zijn sportieve jacht. ”Een jacht is goed gelukt wanneer de vormtaal klopt en je van alle kanten de juiste looks en feelings hebt. Het moet geen kopie of aftreksel zijn van een andere bouwer.” Het is dan ook niet alleen werk voor Robert, maar ook een hartochtelijke passie: ”ik vind het leuk om klanten blij maken met een Flynt en mijn passie overbrengen met enthousiasme.”

The Gentlemen’s Club #3

Naast The Gentlemen’s Club vind je op het YouTube-kanaal van DAY1 nog veel meer series. Neem snel een kijkje en vergeet jezelf niet te abonneren en het belletje aan te zetten! 

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons