Nike Air Force 1: Supreme X Nike Air Force 1 staan afgebeeld in beide kleuren
X: @godmeetsfashion

Deze bijzondere Nike Air Force 1 collabs mag je niet gemist hebben!

De Nike Air Force 1 is op dit moment waarschijnlijk een van de meest gedragen schoenen over de hele wereld. Onder bijna elke outfit past de zwarte of witte schoen. De sneakers zijn inmiddels al bijna niet meer weg te denken in deze standaard kleuren, maar er zijn ook nog andere soorten. Gigantische merken en bedrijven willen met Nike samenwerken om deze schoen uit te brengen. Wij zetten voor jou de vijf dikste collabs op een rijtje.

De Air Force 1 is voor veel mensen een schoen die in hun kledingkast moet staan. Bij elke outfit kan de schoen eronder, het maakt dan ook eigenlijk niet uit wat je aan hebt. Door die immense populariteit was er een tijd dat de schoenen bijna niet te verkrijgen waren. Daar heeft Nike nu inmiddels op ingespeeld, waardoor je altijd makkelijk een paartje Air Force 1 kan halen. Voor de zwart en witte schoenen betaal je gemiddeld 120 euro.

Nike Air Force 1 X Off White

Deze dikke samenwerking is vooral te herkennen aan de bijzondere ‘prijskaartjes’ die eraan hangen. Niet figuurlijk maar letterlijk hangen er kaartjes omheen. De twee giganten hebben samen al veel schoenen de markt opgebracht. Hoewel de schoenen er soms wat opmerkelijk uitzien, blijven ze over de toonbank vliegen. Gemiddeld betaal je voor de schoenen van deze samenwerking 1500 euro.

Nike Air Force 1 X Stüssy

Na het eerdere succes tussen de twee bedrijven, bundelen de merken elkaars krachten weer. De twee brengen een geweven Nike Air Force 1 op de markt. Op de neus van de schoen staat de S van Stüssy geborduurd, op de achterkant van de schoen is datzelfde logo ook verwerkt. Toen de schoen voor het eerst verkocht werd, lag de prijs rond de 120 euro. Nu is dat al flink gestegen richting de 250 en 300 euro.

Nike Air Force 1 X Supreme

Supreme is misschien wel een van de grootste merken als het gaat om collabs. Met deze samenwerking kon het Amerikaanse kledingbedrijf niet wegblijven. Het resulteerde in een van de meest bekende samenwerkingen van de Air Force 1. Op de sneakers zijn subtiele details verwerkt van Supreme, zo zijn de veters in de stijl van het Amerikaanse merk. Het logo van Supreme is ook in het klein verwerkt in de schoen, zowel aan de binnen als buitenkant is dit te zien. De schoen is in het zwart en wit beschikbaar. De gemiddelde prijs voor deze sneaker ligt rond de 140 euro.

Nike Air Force 1 X Virgil Abloh

Virgil Abloh is misschien een van de grootste kledingontwerpers ooit, hij mocht ook zijn magische ideeën over de Air Force 1 ontfermen. In samenwerking met het grote Louis Vuitton brachten de merken verschillende sneakers de markt op, die iedereen in zijn collectie zou willen hebben. Dat is wel makkelijker gezegd dan gedaan. De gemiddelde prijs van deze schoenen ligt tussen de 4000 en 5000 euro, voor dezelfde prijs heb je een auto van Marktplaats.

Nike Air Force 1 X Rappers

Niet alleen grote merken en bedrijven willen samenwerken met Nike. Verschillende rappers hebben in samenwerking met Nike een eigen Air Force 1 uitgebracht. De laatste twee die dat hadden gedaan waren Travis Scott en Drake. Travis Scott dropte zijn schoen tegelijkertijd met de release van zijn laatste album ‘Utopia’. Op de witte schoen stond in het klein Utopia geschreven. In tegenstelling tot de andere schoenen die Travis Scott uitbracht, hoef je voor deze sneaker geen astronomisch bedrag neer te leggen. Het gemiddelde bedrag voor deze samenwerking is 150 euro.

Scott is niet de enige rapper die deze succesformule volgde. Drake heeft al een hele tijd een samenwerking met Nike, onder de naam Nocta. Uit de samenwerking waren al verschillende kledingstukken gekomen, maar nog geen sneakers. Na het uitbrengen van zijn album ‘Certified Lover Boy’, kwam daar verandering. Voor deze sneaker betaal je ook ongeveer 150 euro.

Nog niet uitgekeken op toffe sneakers? Check hier de vijf goedkoopste Nike Air Max 1 op StockX. Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niets meer te missen van DAY1. 

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons