DJI Avata 2; De nieuwe drone van DJI wordt bestuurd door twee mensen op het strand die ook naar de drone aan het kijken zijn.
Foto: DJI

De DJI Avata 2 laat zien dat ook jij een first person view drone kan vliegen

Met gemak een drone vliegen zonder enige vliegervaring? Met de nieuwe DJI Avata 2 is het mogelijk. Deze drone introduceert een vernieuwende vliegervaring die de grenzen van persoonlijke dronevluchten opzoekt. In samenwerking met DJI, hebben we voor jullie de drone kunnen testen.

Voordat goede vriend van DAY1 Sydney Smit de Avata 2 mocht proberen, had hij nog helemaal geen FPV-drone ervaring. “Wel heb ik al best wat vlieguren gemaakt met de traditionele drones, maar nog nooit echt met een FPV-drone gevlogen. Het vliegen met een FPV-drone is namelijk een hele andere tak van sport. Met een FPV-drone vlieg je namelijk in een ‘first person view’. Des te knapper van DJI dat ze het voor elkaar hebben gekregen om het heel erg toegankelijk te maken voor iedereen die het vet vindt, of gebruik wil maken van een drone.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DAY1 (@day1lifestyle)

Toegankelijkheid

“Zo heeft de De Avata 2 heeft een speciale ‘beginner mode’ die de vliegmogelijkheden makkelijker maakt, gebruikers kunnen daardoor rustig wennen aan hoe de drone werkt en zo schrikken ze niet van de ingewikkelde besturingsopties die het apparaatje heeft. Daarnaast wordt de drone geleverd met de RC Motion 3-controller, die een natuurlijke en intuïtieve besturingservaring biedt. Dit betekent dat nieuwelingen snel kunnen leren hoe ze de drone moeten laten bewegen, zelfs binnen hun eigen huis of in andere beperkte ruimtes.”

De Goggles 3

“Het vliegen met de nieuwe RC Motion 3 ziet er misschien wat gek uit, maar als je het zelf probeert, verandert je mening wellicht. Tijdens het vliegen heb je namelijk de Goggles 3 op. De Goggles 3 is een bril die je kan opzetten, zodat je door de camera van de drone heen kan kijken en filmen. Je bent dus eigenlijk de ogen van de Avata 2. Daarnaast voelt de besturing heel natuurlijk en intuïtief aan. Binnen no-time zet je beginner mode uit en vlieg je met gemak de pannen van het dak. De Goggles 3 hebben ook een mooie upgrade gekregen, in vergelijking met zijn voorganger. Het bereik is verbeterd en houdt goed stand. Alleen het is vooral erg fijn dat je nu twee keer op de rechterkant van de Goggles kunt tikken en je transparantiemodus van waar je naar kijkt door de twee camera’s op de voorkant.”

Trucjes

Met de Avata 2 is het ook mogelijk om verschillende trucjes uit te voeren. Dat hoeft nog niet eens handmatig, want met de Easy Acro feature krijg je daar veel ondersteuning bij. “De Easy Acro feature voelt enorm als valsspelen. Je krijgt veel ondersteuning bij het maken van trucjes. Normaal moeten die handmatig gedaan worden, alleen nu is het een kwestie van de Easy Acro aanzetten en je doet eigenlijk meteen al een vet trucje. De feature is natuurlijk wel heel handig, want zonder ervaring kun je heel makkelijk trucjes uitvoeren zoals een salto, slide en 180 graden drift. Zo kun je zonder al te veel moeite toch indruk op je vrienden maken.”

“Omdat de Avata 2 enorm goed en stevig gebouwd is, zou je ervoor kunnen kiezen om de DJI care achterwegen te laten. Met de DJI care kun je voor 59 euro extra je drone voor een jaar lang laten verzekeren. Wat ook weer handig kan zijn, omdat je het gevoel krijgt dat je onsterfelijk bent en een game speelt. Bij ons ging het daarom ook niet altijd vlekkeloos, zo vlogen we meerdere keren door ons enthousiasme tegen de banden aan.”

Nieuwe specificaties

Naast het verhoogde vliegplezier zijn de technische specificatie van de DJI Avata 2 ook flink verbeterd vergeleken met zijn voorganger:

  •  1/1.3″ CMOS sensor, een klein beetje groter dan zijn voorganger.
  •  4k 60fps HDR-video.
  • 10-bit D-Log M en dus makkelijk te graden in editsoftware.
  • 18 naar 23 minuten flight time. 6 minuten erbij.
  • DJI O4 Video Transmission, beter bereik en hogere kwaliteit

Doordat de drone boven de 250 gram weegt (377 gram) heb je een vlieg en vaardigheidsbewijs nodig om deze drone buiten te gebruiken. Andere drones van DJI, zoals de mini 4 pro wegen precies 249 gram, zodat je geen bewijzen nodig hebt.

”Je zou misschien verwachten dat deze drone alleen interessant is als je professionele video’s gaat maken, maar hij is vooral heel erg leuk om mee te vliegen. Voor de prijs krijg je een hele dikke set-up, terwijl als je zelf een FPV-drone zou moeten bouwen, ben je veel duurder uit. Nu heb je voor een bedrag van 999 euro alles erop en eraan. Dus als jij het vet vindt om te leren vliegen in first person view is dit een hele leuke drone om te beginnen en een uitstekende optie voor de eerste stappen als professioneel FPV-drone piloot.”

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram! Check hier hoe Rick Whoetaah vertelt over zijn geliefde EVO 8 en zijn ‘deathkart’.

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons