Revworks; De Toyota GT86 staat afgebeeld in de garage
Foto: Revworks

Jake Dale vertelt over zijn getunde Toyota GT86

RevWorks begon in 2011 als een kleine groep die foto’s en video’s maakte op auto-evenementen. Met een voorliefde voor performance auto’s verzamelden ze steeds meer mensen om hen heen, die hetzelfde gevoel voor auto’s hebben. Tegenwoordig is RevWorks meer een ‘beweging’ geworden. Ze brengen mensen samen die van auto’s houden, ze op allerlei manieren verbeteren en ervan houden om ermee te rijden. 

In samenwerking met Revworks komt er nu wekelijks content van een brute wagen op onze social media en website. Elke week bespreken we een auto met degene die hem heeft gemaakt. De tuners vertellen waar hun liefde voor auto’s vandaan komt en wat ze allemaal aan de auto’s hebben gedaan.

Deze week spreken we met Jake Dale, medewerker van Liberty Walk. We lichten de Toyota GT86 uit, die misschien niet van hem is, maar wel van het bedrijf waarvoor die werkt. Hij vertelt over zijn geliefde GT86 en wat er allemaal aan die wagen is gedaan. Hij heeft samen met Liberty Walk de Toyota helemaal getuned.

Waar komt de liefde voor auto’s vandaan?

Ik gok eigenlijk dat die liefde al vanaf een hele jonge leeftijd was begonnen. Ik heb namelijk hele goede herinneringen aan de autoritten met mijn vader en de uitstapjes naar het circuit op zondag. Mijn liefde voor het tunen en aanpassen van auto’s is echt wel een beetje door films gekomen. Met name dan de Fast and the Furious films hebben me verliefd gemaakt. Ook de game Need for Speed underground 2 heeft me meer liefde voor het tunen gegeven.

Revworks; De Toyota GT86 staat afgebeeld in de garage

Waarom heb je gekozen voor de Toyota GT86?

We kozen voor de Toyota GT86, omdat we dol zijn op het ontwerp van de kit van Liberty Walk. Het is een zeer gemakkelijke auto voor dagelijks gebruik en biedt ons veel plezier. Liberty Walk staat vooral bekend om het assortiment supercars, maar we maken ook veel instapauto’s.

Wat maakt deze auto zo bijzonder?

De auto is volkomen uniek. De combinatie van kit en wiel, alles aan de auto is aangepast. Geparkeerd naast een gewone GT86 is het moeilijk om te bedenken dat het dezelfde auto was.

Revworks; De Toyota GT86 staat afgebeeld in de garage

Welke moeilijkheden kom je tegen tijdens het tunen van auto’s?

Het bouwen van de auto’s is echt wel een lang proces. Alleen het monteren van de Liberty walk-onderdelen is echt geweldig. De meeste tijd van het proces zit hem vooral in het wrappen van de auto. Ook kost het veel tijd om de ‘air suspension’ aantepassen.

Wat is er allemaal gedaan aan deze auto?

Het enige wat deze GT86 mist is een grote single turbo 2jz! We hebben mega veel onderdelen op deze auto. Volledige Remus-uitlaat, pipercross carbon V1-inlaatsysteem, airrex digitale luchtvering, op maat gemaakte lb-koplampen, EBC-remmen, ultra-race-veerpootbeugelset, LB WORKS ver 2 liberty walk-kit, op maat gemaakte BTS 3-delige gesmede wielen, Yokohama-banden. Hij heeft ook een waanzinnig interieur met op maat gemaakte LB-gestikte cobra-kuipstoelen, een volledige roll cage en een p3-meter. Er zit een mooie wrap op van Identity Wraps en de auto is gebouwd door colourkraft. Voor in de toekomst willen we misschien nog meer vermogen aan de auto toevoegen.

Wanneer ben je tevreden over het resultaat?

We kunnen op dit moment eigenlijk niet gelukkiger zijn met hoe de auto eruit ziet. ‘De auto staat echt zijn mannetje.’ De wagen kan heel laag over de weg rollen een heeft een stevige grip op de weg.

Wat is je droomauto om te tunen?

Voor mij is de Lamborghini Huracan echt nog wel een auto die ik graag wil tunen. Mijn favoriete kit is waarschijnlijk de LB Silhouette-fabriekskit, die zou ik graag aan de auto willen toevoegen. Daarnaast zou ik graag willen beginnen met het bouwen van een dubbele turbo.

Kun je het ooit over je hart verkrijgen om deze auto te verkopen?

Tuurlijk zou ik de auto wel kunnen verkopen. Alles is te koop, als de goede prijs er maar is. Als die er is, dan kan ik de auto prima verkopen.

Revworks; De Toyota GT86 staat afgebeeld in de garage

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram! Check hier de nieuwe Mercedes-AMG E53!

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons