DAY of RECKONING; Anthony Joshua, Deontay Wilder, Wallin en Parker
Foto: DAZN Boxing

Day of Reckoning: ramvolle boksavond met Joshua, Wilder, Bivol en meer!

Voor boksliefhebbers eindigt 2023 met een absoluut hoogtepunt. Zaterdag 23 december is de Day of Reckoning in Saudi-Arabië. De kaart van deze boksavond is misschien wel de best gevulde kaart van de afgelopen jaren. Op de kaart staan onder andere supersterren als Anthony Joshua, Deontay Wilder en Dmitry Bivol.

Lange tijd bleef het onduidelijk welk gevecht nu eigenlijk het hoofdgevecht van de avond zou zijn, die van Anthony Joshua of Deontay Wilder. Joshua trok uiteindelijk aan het langste eind en sluit de avond af als main-event tegen Otto Wallin. Dat gevecht wordt het sluitstuk van een avond vol toppartijen. Het evenement begint om 17:00 uur Nederlandse tijd en is te zien via DAZN.

Geschiedenis Joshua en Wallin

Anthony Joshua en Otto Wallin stappen zaterdag dus als laatste de ring in. Dat belooft een spetterende partij te worden. Wallin is namelijk een beetje onder de huid van Joshua gekropen met wat uitspraken van de laatste dagen. Zo trok de Zweed de mentale weerbaarheid van Joshua in twijfel en was hij kritisch op het veranderen van trainer van de Brit. Het bekvechten hoort natuurlijk bij de opbouw naar het gevecht, maar het is maar de vraag of Wallin daar verstandig aan doet. Een geïrriteerde Joshua is over het algemeen namelijk de meest gevaarlijke Joshua. Als je ziet hoe het zijn vorige tegenstander Robert Helenius is vergaan tegen een geïrriteerde AJ, kon Wallin misschien beter een toontje lager zingen.

Joshua en Wallin hebben ook al een flinke geschiedenis met elkaar. De twee hebben namelijk al twee amateurpartijen tegen elkaar gevochten in 2010 en 2011. Beide keren kwam Joshua op punten als winnaar uit de strijd. Ook zijn de Brit en de Zweed in 2016 nog sparringpartners geweest. Het is natuurlijk maar de vraag in hoeverre deze geschiedenis nog een rol speelt. De boksers zijn inmiddels zó veel verder in hun ontwikkeling. Maar toch is het een interessante achtergrond van deze partij. Er zit misschien nog wat oud zeer dat uitgevochten moet worden.

Wilder wil Parker laten slapen

Voor Deontay Wilder is het zijn debuut in Saudi-Arabië. Dat debuut wil hij bekronen met een harde knock-out. The Bronze Bomber staat natuurlijk bekend om zijn ongekende hoeveelheid knock-outs (42 KO’s in 43 winstpartijen). Tijdens de persconferentie kwam hij dan ook met een nieuwe bijnaam voor zichzelf en een fikse waarschuwing voor zijn tegenstander Joseph Parker. Hij wil zijn tegenstander laten slapen.

“Ze noemen me tegenwoordig Dr. Sleep. Dus ik hoop dat hij een kussen en een deken meeneemt’, aldus Wilder. De Amerikaan hoopt iets te doen wat hem nog niet eerder is gelukt: zijn tegenstander letterlijk de ring uit slaan. Een spectaculaire ambitie, maar Joseph Parker is niet iemand die je zomaar even door de touwen heen beukt. Gezien de knock-outpower van beide boksers is de kans in ieder geval klein dat we alle 12 rondes gaan zien.

Day of Reckoning: Dmitry Bivol

Voor de Rus Dmitry Bivol wordt het de elfde keer dat hij zijn WBA-wereldtitel in het licht zwaargewicht verdedigt. Bivol heeft in zijn professionele carrière 21 keer gewonnen, nog nooit verloren en dus al 10 keer zijn titel verdedigd. Zelfs een van de beste boksers ter wereld, Saul ‘Canelo’ Alvarez, wist niet van hem te winnen. Bivol is een imposante kampioen.

Ondanks al deze overwinningen dateert de laatste knock-out van de Rus uit 2018. Wat dat betreft, is zijn tegenstander Lyndon Arthur meer een knock-outartiest. Met een record van 23-1 (16 KO’s) is Arthur een serieuze bedreiging voor Bivol. Het is alleen de vraag of hij kan aanhaken aan het niveau van de dominante kampioen.

‘Big Baby’ Jarrell Miller is terug

Over knock-outartiesten gesproken: Jarrell Miller valt ook zeker in die categorie. Big Baby is nog ongeslagen en besliste 23 van zijn 26 partijen met een knock-out. Ondanks zijn indrukwekkende record staat Miller ook bekend als dopingzondaar. Tussen 2018 en 2022 werd hij twee keer betrapt op het gebruik van verboden middelen. Hierdoor werd onder meer een partij tegen Anthony Joshua geannuleerd. Daarnaast werd hij ook nog eens positief getest op doping na zijn kickbokspartij in GLORY tegen Mirko Cro Cop.

Ook Millers tegenstander Daniel Dubois weet wat winnen is. Met een record van 19-2 (18 KO’s) is de 26-jarige Brit zijn plek bij de top zwaargewichten aan het vestigen. Deze zomer kreeg hij nog de kans om de titels van de WBA, IBF, WBO, IBO en The Ring te pakken van kampioen Oleksandr Usyk. Met een harde bodyshot was Dynamite zelfs dichtbij de overwinning, maar Usyk bleek uiteindelijk toch nog een maatje te groot. Zaterdagavond krijgt Dubois tegen Miller de kans op eerherstel. Na alle beledigingen en grappen heen en weer, moet dat wel een vermakelijke pot knokken worden.

Meer over de wereldwijde vechtsport lezen? Volg ons op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons